Αρχείο

Κρήτη: Ανασύρθηκαν νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι - Τραγικό φινάλε στα Μεσσαρά (upd)

Η οικογένεια αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Κυριακής. Το αυτοκίνητο ανασύρθηκε και βρέθηκαν μέσα και οι 4 νεκροί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr το όχημα εντοπίστηκε περίπου 1-2 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε γίνει η μοιραία κλήση.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο σε στεριά, αέρα και θάλασσα για να βρουν την αγνοούμενη οικογένεια. Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν τηλεσκοπικό γερανό, χτενίζοντας όλη την ευρύτερη περιοχή στον Γεροπόταμο Μεσαρας, στο Τυμπάκι, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την 30χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της, την αδερφή της και την μητέρα της.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να γυρίσουν στο σπίτι τους μετά από γλέντι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αρχές πριν χαθούν τα ίχνη τους, και έκτοτε αγνοείται.

Το Σάββατο (16/02) το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μαζί τους προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

Κατά την επιστροφή τους όμως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φαίνεται πως ακολούθησαν λάθος δρόμος, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κοντά στον Γεροπόταμο, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε «φουσκώσει».

https://www.youtube.com/watch?v=xXX8njBqqqM

Ήταν 01:00 τα ξημερώματα όταν η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια: «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» φέρεται να είπε, ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση. Οι Αρχές αμέσως έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βρέθηκε εξάρτημα του «μοιραίου» αυτοκινήτου

Χθες ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται:

«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα».

«Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας. 40 πυροσβέστες βρίσκονται στην παράκτια ζώνη και αναζητούν τους τέσσερις αγνοούμενους. Με το πρώτο φως της ημέρας θα ενισχυθούν οι δυνάμεις με εναέρια αλλά και πλωτά μέσα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Αυτή είναι η οικογένεια

Η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του «μοιραίου» αυτοκινήτου που παρασύρθηκε χθες το βράδυ στο Γεροπόταμο Μεσαρας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το ζευγάρι, η Ροδούλα και ο Κώστας, είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο ενώ είχαν αποκτήσει και ένα μωρό ενώ έμεναν στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...