Πολιτική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαλύεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος - Αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

Ενα βήμα πριν τη διάλυση είναι η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για το άρθρο 15 παράγραφος 2 είναι αρνητική.

Η ερμηνεία που δίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο, είναι ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα, χρειάζονται 5 βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα, «επισημοποιώντας» με τον τρόπο αυτό την διάλυση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην περίπτωση που διαγραφεί ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλους.

Οπως αναφέρει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: «Στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική».

Υπενθυμίζεται πως, αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, πριν την έναρξη της αυριανής συζήτησης για το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Στις 19:15 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ως προς την «τύχη» της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η τελική απόφαση - καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο απλώς εκφέρει γνώμη - θα ληφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, οπότε και συνεκλήθη εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Με βάση την γνωμοδότηση πάντως της επιτροπής, οι ΑΝΕΛ από αύριο «τελειώνουν» ως ΚΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...