Καιρός

Εκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη (βίντεο)


Εκτακτη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, που ήδη δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Ωκεανίς, εξέδωσε προ ολίγου το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Οπως αναφέρει στη νεότερη (ώρα 10:00) ενημέρωσή του για την κακοκαιρία το meteo.gr, σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, «οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 24/02 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/02 θα ενταθούν σημαντικά επηρεάζοντας ιδιαίτερα την Κρήτη».

Η προειδοποίηση για τον νομό Χανίων

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρο το νησί, «ωστόσο οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα πέσουν και πάλι στο νομό Χανίων».

Ενδεικτικό της σφοδρότητας των φαινομένων είναι το γεγονός ότι στη Δυτική Κρήτη, μέσα σε λιγότερο από 10 ώρες, καταγράφηκαν 190 χιλιοστά βροχής.

Tα… ρεκόρ:

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες.

https://www.youtube.com/embed/GwcU6YEuD9w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ