ΗΠΑ

Εκτακτη ανάγκη θα κηρύξει ο Ν. Τραμπ, αφού υπογράψει τον προϋπολογισμό

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο προϋπολογισμού για την αποφυγή ενός δεύτερου «λουκέτου» (shutdown), αλλά θα κηρύξει αυτομάτως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος Τραμπ θα υπογράψει μεν τον προϋπολογισμό αλλά επίσης θα αναλάβει και άλλες δράσεις, «συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί ότι θα αντιμετωπίσουμε το θέμα εθνικής ασφάλειας και ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα».

«Ο πρόεδρος για άλλη μία φορά θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να χτίσει το τείχος, να προστατεύσει τα σύνορα και να ασφαλίσει τη σπουδαία χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, για την ακρίβεια θα είναι η 31η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύσσεται από τον Ιανουάριο, ενώ ήδη οι Δημοκρατικοί διεμήνυσαν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον του έκτακτου μέτρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, οι Δημοκρατικοί θα εξετάσουν όλες τις επιλογές τους και θα ετοιμαστούν να απαντήσουν κατάλληλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...