Κόσμος

Εκλεψαν κεφάλι μούμιας ηλικίας 800 ετών από την κρύπτη εκκλησίας (βίντεο)


Έχουμε ακούσει, κατά καιρούς, να κλέβουν διάφορα από εκκλησίες. Αλλά το κεφάλι μιας 800ετής μούμιας, πρώτη φορά το ακούμε.

Όπως φαίνεται το περίεργο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στο Δουβλίνο, στην εκκλησία του St Michan, όταν ο ξεναγός που έφτασε για να ανοίξει την εκκλησία είδε να λείπει το κεφάλι μιας μούμιας, γνωστής ως «Ο Σταυροφόρος» από την κρύπτη του ναού.

https://www.youtube.com/embed/hLwLEe-P9q0

Αρκετές άλλες μούμιες μέσα στην κρύπτη, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων μια μοναχής ηλικίας 400 ετών, καταστράφηκαν και βεβηλώθηκαν κατά την διάρκεια της διάρρηξης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Το σώμα του «Σταυροφόρου» βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα στην κρύπτη.

«Είμαι σοκαρισμένος που κάποιος έβαλε στόχο αυτό τον αρχαίο τόπο ταφής και κατέστρεψε τα λείψανα εκείνων που βρίσκονταν εκεί» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου.

«Τα άτομα αυτά όχι μόνο βεβήλωσαν την ιερή κρύπτη, αλλά κατέστρεψαν και αυτές τις ιστορικές μούμιες που είχαν διατηρηθεί στο St. Michan επί εκατοντάδες χρόνια. Απευθύνομαι σε αυτούς που το έκαναν να σκεφτούν πολύ καλά και να ακούσουν την συνείδησή τους και να επιστρέψουν το κεφάλι του Σταυροφόρου στη σωστή του θέση».

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...