Κοινωνία

Εκκληση αγωνίας από 58χρονη: «Η εγγονή μου κινδυνεύει και μας κάνουν έξωση» (ηχητικό)


Ο Γολγοθάς μίας 58χρονης που μεγαλώνει μόνη την εγγονή της με σοβαρά προβλήματα υγείας

Είναι 58 ετών, χειρουργημένη και μεγαλώνει την εγγονή της, την οποία εγκατέλειψαν ο πατέρας της και η μάνα της: Η ίδια της η κόρη... Τα οικονομικά προβλήματα τεράστια και η έξωση καραδοκεί (ξανά).

Συγκλονίζει το δράμα της 58χρονης Φωτεινής Στεφάνοβιτς, η οποία ανεβαίνει έναν απίστευτο Γολγοθά μαζί με την εγγονή της, ένα κορίτσι 21 χρονών, που το μεγαλώνει μόνη της από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σοβαρά προβλήματα υγείας και η τραγική οικονομική της κατάσταση, την έχουν οδηγήσει στην απελπισία. »Το παιδί το μεγαλώνω από οκτώ ημερών, από τότε που το γέννησε η κόρη μου. Είναι ένα παιδί εκτός γάμου, ο πατέρας ήταν παντρεμένος, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, δεν έχω καμία επικοινωνία, καμία επαφή μαζί του αλλά ούτε και με τη μητέρα του και κόρη μου, η οποία είναι εξαφανισμένη από τότε που μου το άφησε. Ποτέ δεν ασχολήθηκε με το παιδί, δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και 21 χρόνια» λέει η Φωτεινή Στεφάνοβιτς στο newsit.gr, αποκαλύπτοντας πως σε λίγους μήνες μπορεί να βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με την έξωση.

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας και η ανυπαρξία χρημάτων

Η εγγονή της 58χρονης πάσχει από αλλεργικό άσθμα, σπαστική κολίτιδα, γαστρίτιδα και έχει ψυχοσωματικά συμπτώματα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή της απαιτεί αρκετά χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν. »Το παιδί έχει χίλια προβλήματα, δεν μπορεί να δουλέψει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως. Έχει πάρα πολλά νεύρα και μερικές φορές είναι επιθετική. Άλλες φορές κλαίει… είναι μία κατάσταση σοβαρή, δεν ξέρω και εγώ πώς να την αντιμετωπίσω» λέει η 58χρονη.

Με συνολικό εισόδημα 500 ευρώ το μήνα φοβάται την έξωση

Η γυναίκα εργαζόταν ως καθαρίστρια. Τώρα είναι συνταξιούχος, αλλά με τη συρρικνωμένη σύνταξή της, από την οποία δίνει τα μισά χρήματα για την πληρωμή του ενοικίου, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας. Τα προβλήματα υγείας και η τραγική οικονομική κατάσταση, την έχουν οδηγήσει στην απελπισία.

»Παίρνω περίπου 500 ευρώ, 260 ευρώ είναι το ενοίκιο. Σήμερα που ήρθε ο διαχειριστής, ήταν τα κοινόχρηστα 35 ευρώ, δεν είχα να τα δώσω. Έχει έρθει πέντε φορές έως τώρα. Μου λέει »θα πάρουμε πετρέλαιο» και του λέω »κύριε Γιώργο, σε παρακαλώ πάρα πολύ, μην πάρεις άλλο πετρέλαιο, άσε, θα τη βγάλουμε κάτω από το κρεβάτι». Δεν έχουμε ανάψει τη σόμπα, ούτε τίποτα, γιατί μου έρχεται αυξημένος ο λογαριασμός του ρεύματος. Κάνω οικονομία, να φανταστείτε στο δωμάτιό μου το βράδυ δεν ανάβω τίποτα, ούτε την τηλεόραση, για να μην ξοδεύω ρεύμα».

Έκκληση για εργασία και οικονομική βοήθεια με την… έξωση να απειλεί

Η γυναίκα κάνει έκκληση για βοήθεια. Αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα υγείας. Αν και συνταξιούχος, έκανε, έως πριν λίγες μέρες και κάποια άλλη δουλειά για να μπορεί να μεγαλώσει την εγγονή της. Τώρα, αυτήν τη δουλειά την έχασε. Και ζητάει μια ανάσα, στήριξη από τους συνανθρώπους της και μια νέα δουλειά, για να μπορέσουν και αυτή και η εγγονή της να ζήσουν αξιοπρεπώς και, κυρίως, να μην κινδυνεύσουν να ξαναβρεθούν στο δρόμο, όπως έγινε πριν τέσσερα χρόνια, που τους έκαναν έξωση:

»Μία δουλειά παρακαλώ, όποιον μπορεί να μου δώσει, μία δουλειά για να μπορέσω να συνεχίσω να μεγαλώνω το παιδί, όσο υπάρχω.

Δεν θέλω να το αφήσω να πάει σε ίδρυμα και παλεύω εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια, τελείως μόνη μου

Τα κατάφερνα μέχρι ένα σημείο, αλλά, από ένα σημείο και μετά… Έχω και εγώ προβλήματα υγείας… Θέλω να μου βρουν μία δουλειά.

Επειδή είμαι χειρουργημένη, ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό, θέλω μία δουλειά, όποια δουλειά, αρκεί να μην είναι πάρα, πάρα πολύ βαριά, γιατί δεν κάνει να σηκώνω βάρη. Ας βοηθήσουν τη μικρή να μην ξαναβγεί στο δρόμο. Μέχρι το Φεβρουάριο θα παραμείνουμε εδώ, σε αυτό το σπίτι. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Είχαμε ξαναβγεί στο δρόμο και μας βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι να έρθουμε σε αυτό το σπίτι που μένουμε τώρα. Κάνω έκκληση, όποιος θέλει, να έρθει εδώ να δει την κατάστασή μας» τονίζει χαρακτηριστικά, με την έξωση να καραδοκεί ξανά ως ο απόλυτος εφιάλτης…

Χαρτιά υπάρχουν για όλα αυτά που σας λέω, το παιδί υπάρχει, εγώ υπάρχω, μία ανάσα ζωής ζητάω και μία δουλειά, να σταθούμε λίγο στα πόδια μας. Είναι αμαρτία να μου λέει το παιδί «γιαγιά, δεν έχω παπούτσια και με κοροϊδεύουν«. Τι άλλο να πω, τι να πω, είναι δυστυχία… Είμαι μία γυναίκα μόνη, εντελώς. Χωρίς κανέναν, ούτε αδέρφια, ούτε ξαδέρφια, ούτε συγγενείς. Παλεύω μόνη μου. Ας βοηθήσουν, αν όχι εμένα, το παιδί. Έναν αδερφό είχα και πέθανε δεκατριών ετών. Για να τον σώσουμε, πουλήσαμε τα πάντα, ό,τι είχαμε και δεν είχαμε. Και, δυστυχώς, μείναμε στο δρόμο».

Ακούστε όσα συγκλονιστικά λέει η ίδια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...