Οικονομία

Δικαστική απόφαση- ανάσα: «Κούρεψαν» τα χρέη μητέρας με 14 δάνεια στην Κρήτη

Ανάσα για μια 56χρονη μητέρα από την Ιεράπετρα Κρήτης αποτελεί δικαστική απόφαση, με την οποία πέτυχε "κούρεμα" χρέους κατά 70% σε οφειλές που είχε από συνολικά... 14 δάνεια, τα οποία της είχαν εγκριθεί. Συγκεκριμένα, η 56χρονη που είναι ανάπηρη, διαζευγμένη και μητέρα ενός ανήλικου τέκνου όφειλε συνολικά 116.200 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τα εισοδήματα που διέθετε η γυναίκα ήταν 470 ευρώ από αναπηρική σύνταξη και 480 ευρώ από εκμίσθωση γαιών. Τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μια κατοικία 120 τ.μ. σε οικόπεδο 6.496 τ.μ., μια υδροδεξαμενή 37,23 τ.μ. μια αποθήκη 16,7 τ.μ., ένα θερμοκήπιο 3.000 τ.μ. με πηγάδι κατά 50% καθώς και ένα αγρόκτημα 6.496 τ.μ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το δικαστήριο Ιεράπετρας έκανε δεκτή το αίτημα ένταξης στον νόμο Κατσέλη. Ταυτόχρονα ρύθμισε τα χρέη της και επέβαλε μηνιαία δόση 350 ευρώ για τρία χρόνια. Επίσης, κούρεψε το συνολικό χρέος κατά 70% δηλ. στα 35.367 ευρώ. Ακόμη, επέβαλε τη διάσωση της κατοικίας ποσό 22.767 ευρώ σε 120 δόσεις.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...