Κόσμος

Διέπρεψε το ΠΝ σε άσκηση μαζί με δυνάμεις του ΝΑΤΟ! (εικόνες)

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει ακάθεκτα την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων για την διατήρηση του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιόμαχου μέσω πολύ σημαντικών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν χώρα και συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές μονάδες και δυνάμεις, ώστε να επιτυγχάνεται εμβάθυνση του βαθμού συνεργασίας και διακλαδικότητας και διαλειτουργικότητας.

Έτσι, όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, της πυραυλακάτου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, του υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ, μονάδων της ΔΥΚ καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2 (φρεγάτα HNLMS EVERTSEN, φρεγάτα HMCS TORONTO και φρεγάτα ESPS SANTA MARIA), στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ