Σκοπιανό

Δεν αλλάζει όνομα η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ισχύει για την Εκκλησία!

Η Ιερά Σύνοδος της (σχισματικής) "Μακεδονικής" Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, έχει ως δεδομένο τώρα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο μητροπολίτης Τιμόθεος μιλώντας στην ειδησεογραφική πύλη mkd.mk, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της εκκλησίας:

«Όλες οι προσδοκίες είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία αναγνώρισης της "Μακεδονικής" Εκκλησίας. Οι τάσεις που υπάρχουν είναι ως προς το εάν η αναγνώριση αυτή πρέπει να συνδέεται με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ή με την αλλαγή του ονόματος της ‘Μακεδονικής’ Εκκλησίας».

«Δεν θα αλλάξουμε όνομα»

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Τιμόθεο, δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε σε σχέση με την αλλαγή του ονόματος.

Η απάντησή του ήταν:

«Εάν παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση, δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την Εκκλησία να αλλάξει το όνομά της, η "Μακεδονική" Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας (ΜΟΕ-ΑΟ), δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν θα αλλάξουμε όνομα».

Προς το παρόν, η ΜΟΕ-ΑΟ αποφάσισε να απόσχει και μην προκαλέσει αναταραχή σε ορισμένες ορθόδοξες εκκλησίες.

Το αίτημα της ΜΟΕ-ΑΟ για την αναγνώριση ως αυτοκέφαλης έχει εισαχθεί στη διαδικασία και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι δεσμεύεται σε αυτό.

Όλοι συμφωνούν ότι τα επιχειρήματα της ΜΟΕ-ΑΟ για την απόκτηση του αυτοκέφαλου είναι, φυσικά, μεγαλύτερα από αυτά της ουκρανικής εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Πέτρος, εξάλλου, ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά την ουκρανική εκκλησία, η ΜΟΕ-ΑΟ θα είναι η επόμενη που θα λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας (το έγγραφο της ανεξαρτησίας), από την Κωνσταντινούπολη.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...