Οπλικά συστήματα

Δείτε τους πυραύλους 6ης γενιάς που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35

Λίγους μήνες πριν είδαμε το Ισραήλ να χρησιμοποιεί σε πολεμικές επιχειρήσεις νέους πυραύλους για τα μαχητικά F35, και να κατακτά την πρωτιά στην υπερσύγχρονη αυτή τεχνολογία.

Κορυφαίες εταιρίες της Ισραηλινής Αμυντικής Βιομηχανίας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την σχεδίαση και την ανάπτυξη των νέων οπλικών συστημάτων που θα εξοπλίσουν τα F-35 "Adir" του Ισραήλ.

Η εταιρία Rafale έχει αναλάβει την ανάπτυξη πυραύλων αέρος-αέρος 6ης γενιάς, η οποίοι θα έχουν βεληνεκές που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 100χλμ.

Πηγές της ισραηλινής εταιρίας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει άμεση επιχειρησιακή ανάγκη για ένα τέτοιο βλήμα αέρος-αέρος, αλλά οι πελάτες της και κυρίως η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τονίζουν ότι αυτή η επιχειρησιακή ανάγκη βρίσκεται στον ορίζοντα και θα πρέπει ένας τέτοιος προηγμένος πύραυλος να είναι έτοιμος όταν αυτές οι ανάγκες εμφανιστούν.

υτή τη στιγμή, η Rafael κατασκευάζει δύο πολύ προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος - τον Python-5 και τον I-Derby ER.

Ενώ, ο Python-5 είναι πύραυλος υπερύθρων, ο I-Derby ER έχει αισθητήρα καθοδήγησης ραντάρ.

Και οι δύο χρησιμοποιούνται από την Ισραηλινή ΠΑ, αλλά και από ξένες Πολεμικές Αεροπορίες.

Και οι δύο πύραυλοι έχουν βεληνεκές πάνω από 100 χιλιόμετρα, όμως αυτό δεν θα είναι αρκετό με βάση τα μελλοντικά σενάρια.

Η Rafael αρνήθηκε να δηλώσει αν οι πύραυλοι 6ης γενιάς θα έχουν αισθητήρες υπερύθρων ή ραντάρ. Ενώ, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο χρήσης ενός διπλού αισθητήρα, όπως αυτός που θα χρησιμοποιεί ο πύραυλος Rampage της IAI.

Στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ είναι η χρήση πολύ προηγμένων οπλικών συστημάτων εγχώριας παραγωγής, τα οποία θα ενισχύουν τις ικανότητες του stealth μαχητικού F-35.

Στα πολύ προηγμένα βλήματα αέρος-αέρος για το F-35, το Ισραήλ προσθέτει και τον πύραυλο αέρος-εδάφους Rampage της IAI που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης του.

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους Rampage

Δύο από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βιομηχανίες του Ισραήλ έχουν αναπτύξει ένα νέο πύραυλο αέρος-εδάφους, τον Rampage, που έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από απόσταση 150 χλμ από τον στόχο τους, καθιστώντας τον πύραυλο αδύνατο να ανιχνευθεί από τις δυνάμεις του εχθρού. Η Ισραηλινή Αεροπορία είναι πιθανό να αγοράσει το βλήμα για να βελτιώσει τις ικανότητες της να πραγματοποιεί χειρουργικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

Οι Ισραηλινές Στρατιωτικές Βιομηχανίες (IMS) και η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια ανάπτυξης ενός νέου πυραύλου αέρος-εδάφους, του Rampage.

Ο πύραυλος "Rampage" έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος από 150 χλμ. μακριά από τον στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εντοπιστεί από τα συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης του εχθρού.

Η διαδικασία παραγωγής και η πώληση του πυραύλου μήκους 4,7 μέτρων - που ζυγίζει μισό τόνο και φέρει μια σχετικά μικρή κεφαλή που ζυγίζει περίπου 150 κιλά - θα ξεκινήσει εντός του 2019.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του πυραύλου είναι η ικανότητά του να ελέγχει το εύρος των θραυσμάτων του, η οποία κάνει τον νέο πύραυλο ιδανικό για χειρουργικά χτυπήματα, με ακρίβεια και με ελάχιστες παράπλευρες ζημιές.

Οι δύο εταιρίες παραγωγής ισχυρίζονται πως η δυνατότητα εκτόξευσης του πυραύλου από απόσταση 150χλμ, αλλά και μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα του κάνουν την διαφορά από άλλα πυραυλικά συστήματα.

Ο πύραυλος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-15, F-16 και F-35 και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον, μεταξύ άλλων, των συστημάτων αεράμυνας, των κέντρων διοίκησης του εχθρού, των αποθηκών εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Η κεφαλή του πυραύλου θα καθοδηγείται από ένα σύστημα GPS, το οποίο θα του επιτρέψει να χτυπά εχθρικούς στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και τη νύχτα και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Η Αχίλλειος πτέρνα του πυραύλου είναι το σύστημα GPS που χρησιμοποιεί, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να διαταραχθεί. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές του πυραύλου πρόσθεσαν ένα πρόσθετο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε αλγόριθμο ως δικλίδα ασφαλείας που θα θα προστατεύσει τον πύραυλο.

Ο πύραυλος θα φέρει δύο είδη κεφαλών, με το πρώτο να έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά θωρακισμένους στόχους, όπως καταφύγια και άλλες οχυρωμένες κατασκευές.

https://www.youtube.com/watch?v=PnsXZ_OmND4&w=640&h=360

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...