Υγεία

Γιατί μυρίζει το στόμα μας - Πως θα βελτιώσουμε την αναπνοή μας (βίντεο)

Η κύρια αιτία της κακής αναπνοής είναι τα βακτηρίδια που δημιουργούνται στο πίσω μέρος της γλώσσας ή ανάμεσα στα δόντια. Όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αρχίζουν να διασπώνται στο στόμα μας. Εάν τρώμε τρόφιμα με έντονες μυρωδιές (όπως το σκόρδο ή τα κρεμμύδια), το βούρτσισμα και το στοματικό διάλυμα απλώς καλύπτουν προσωρινά τη δυσάρεστη οσμή. Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας καθημερινά, τα σωματίδια τροφίμων μπορούν να παραμείνουν στο στόμα σας, προωθώντας την ανάπτυξη βακτηρίων ανάμεσα στα δόντια, γύρω από τα ούλα και στη γλώσσα. Αυτό προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την αναπνοή μας και να μυρίζει δυσάρεστα είναι οδοντικές παθήσεις όπως η ουλίτιδα, η τερηδόνα, η ξηροστομία κ.α. Όταν, δε, καπνίζουμε η κακοσμία γίνεται εντονότερη. Κάποιες αιτίες της κακοσμίας δεν ξεκινάνε από το στόμα αλλά από άλλα όργανα όπως το στομάχι ενώ η κακοσμία του στόματος μπορεί να οφείλεται και σε παθήσεις όπως ο διαβήτης, η περιοδοντίτιδα, η βρογχίτιδα, οι αναπνευστικές λοιμώξεις, η ιγμορίτιδα κ.ά.

Τέλος μερικές δίαιτες, όπως αυτές που είναι με ψηλές πρωτεΐνες μπορεί να αποτελούν επίσης αιτίες πρόκλησης κακοσμίας της αναπνοής και του στόματος.

Πώς να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή
Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της κακής αναπνοής. Αυτό περιλαμβάνει κανονικό βούρτσισμα των δοντιών, της οδοντοστοιχίας και της γλώσσας.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού όλη την ημέρα είναι επίσης απαραίτητη για τη διατήρηση της φρέσκιας αναπνοής. Επιπλέον, αφού τελειώσετε το γεύμα σας, γυρίστε το νερό γύρω από το στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα χαλαρώσει τα σωματίδια των τροφίμων που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας και θα καθαρίσουν το στόμα σας.

Τα βότανα επίσης, όπως μάραθος, κανέλα, γαρύφαλλο, μαϊντανός, τσάι αλλά και ο χυμός λεμονιού ή η μαγειρική σόδα μπορούν να σας βοηθήσουν να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...