Κυβέρνηση

«Βροχή» πέφτουν οι αγωγές - Στο σκαμνί από Άδωνι και ΠΟΕΔΗΝ ο Πολάκης

«Βροχή» πέφτουν οι αγωγές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως έπραξαν και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της προσωπικότητάς τους, διεκδικώντας συνολικά το ποσό των 570.000 ευρώ από τον κ. Πολάκη.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η αγωγή από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του κ. Πολάκη, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ.

Αίτημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. είναι η χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος διέδιδε ψευδείς, εξυβριστικούς, δυσφημιστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έχοντας ως αποτέλεσμα να δεχθεί πλήγμα η τιμή και η υπόληψή του.

Εκτός αυτού, ζητάει την άρση της προσβολής εναντίον του με το να δημοσιευθεί το διατακτικό της απόφασης που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παύλου Πολάκη, και συγκεκριμένα στο Facebook, την παράλειψη της προσβολής της προσωπικότητάς του στο μέλλον με οποιονδήποτε τρόπο εκ μέρους του κ. Πολάκη, καθώς και να απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ύψους 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους σε περίπτωση που ο κ. Πολάκης παραβεί οποιαδήποτε διάταξη από αυτές που θα εκδοθούν από το δικαστήριο.

Αφορμή για την υποβολή της αίτησης αποτέλεσε μία ακόμα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook στην οποία καταφερόταν εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Η ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έγινε στις 20 Απριλίου του 2018 στον λογαριασμό του Παύλου Πολάκη στο Facebook, η οποία έχει ως εξής:

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσόρ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσόρ!!! Οταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, τον Γενάρη του 16……..». Οπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης στην αγωγή «ακολουθεί φωτογραφία μου με τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψή μου» και ξεκαθαρίζει ότι ήταν μέτοχος σε μία εταιρεία Ltd στην Κύπρο, η οποία χαρακτηρίζεται ως ΕΠΕ από το ελληνικό δίκαιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και ήταν δηλωμένη στο όνομά του με σκοπό να λειτουργήσει ως βιβλιοπωλείο, πράγμα το οποίο συνέβη. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία».

Μάλιστα η Επιτροπή Πόθεν Εσχες, η οποία έχει ήδη ελέγξει την υπόθεση, τον δικαίωσε, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είχε υπεράκτια εταιρεία και δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Αγωγή από την ΠΟΕΔΗΝ
Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τον χαρακτηρισμό «τσόλια», κατέθεσε αγωγή ύψους 270.000 ευρώ σε βάρος του Παύλου Πολάκη για τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του που θίγουν την τιμή και την υπόληψή τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα, αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Συνολικά, 18 στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ υπογράφουν την αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο να ζητάει το ποσό των 100.000 ευρώ και οι υπόλοιποι από 10.000 ευρώ.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...