Περιβάλλον

Βρέθηκε η μεγαλύτερη μέλισσα στον κόσμο - Είναι ζωντανή και έχει το μέγεθος ενός αντίχειρα! (βίντεο)

Μια γιγαντιαία μέλισσα ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία και προκαλεί δέος στους επιστήμονες καθώς είχε εξαφανιστεί από το 1981.

Η μέλισσα η οποία είναι ζωντανή έχει μέγεθος όσο ο αντίχειρας ενός ενήλικου άνδρα και σαγόνια όπως το σκαθάρι και για 38 χρόνια οι επιστήμονες θεωρούσαν πως είχε εκλείψει σαν είδος.

Ερευνητές όμως από την Αυστραλία και την Βόρεια Αμερική ύστερα από μέρες αναζήτησης, ανακάλυψαν μια θηλυκή μέλισσα Γουάλας (Wallace) μέσα σε μια φωλιά που είχαν χτίσει τερμίτες, δυο ολόκληρα μέτρα κάτω από το έδαφος.

https://youtu.be/rPuhg58PXcs

Ο φωτογράφος της ομάδας Κλέι Μπολτ δήλωσε περιχαρής πως “μας κόπηκε η αναπνοή μόλις είδαμε αυτή τη μέλισσα. Είδαμε το… πετούμενο μπουλντόγκ έντομο που δεν ξέραμε αν υπήρχε στη Γη. Είδαμε πόσο όμορφα μπορούν να γίνουν τα είδη, ακούσαμε τον ήχο από τα μεγάλα φτερά της, ήταν απίστευτο συναίσθημα».

Η μέλισσα γίγας – η θηλυκή έχει μήκος 4 εκατοστών – ανακαλύφθηκε στην Ινδονησία το 1958 και παρά το μεγάλο της μέγεθος δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα, ενώ ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για αυτό το είδος.

Οι μέλισσες αυτές απειλούνται με οριστική εξαφάνιση από την αποψίλωση των δασών της Ινδονησίας, ενώ λόγω του μεγέθους τους έχουν μπει στο στόχαστρο συλλεκτών που πληρώνουν καλά για να τις αποκτήσουν. Ακόμη δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να προστατεύει αυτό το σπάνιο είδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...