Κόσμος

Βενεζουέλα: Τρεις στρατιώτες αυτομόλησαν στην Κολομβία - Ο στρατός εμπόδισε πολίτες να περάσουν τα σύνορα

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έκλεισε το πρωί του τα σύνορα με την Κολομβία στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτικά), που γειτονεύει με την πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, από την οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν στη χώρα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το Reuters, πριν λίγη ώρα, ο στρατός της Βενεζουέλας εμπόδισε μία ομάδα πολιτών που δούλευαν στην Κολομβία να περάσουν τα σύνορα. Οι στρατιώτες διέλυσαν με δακρυγόνα τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης του στρατού εναντίον πολιτών μέσα σε μία ημέρα.

Εν τω μεταξύ, τρία μέλη της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν νωρίς σήμερα το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη από την αντιπολίτευση προσπάθεια εισαγωγής βοήθειας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας, οι στρατιώτες ζήτησαν βοήθεια από την υπηρεσία.

Στον ποταμό Τάτσιρα, που αποτελεί φυσικό σύνορο της Βενεζουέλας με την Κολομβία, υπάρχουν τρεις γέφυρες που ήταν ανοικτές. Ανάμεσα σ' αυτές είναι η γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι που κινούνται με τα πόδια.

Μια τέταρτη γέφυρα, η Τιενδίτας, που συνδέει το έδαφος τη Βενεζουέλας με την Κουκουτά, παραμένει κλειστή από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Εχθές, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, στα σύνορα με τη Βραζιλία, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό να αποκλείσει τον δρόμο απ' όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...