Οικονομία

Βάζουν συνέχεια φόρους, αλλά εκείνοι μας... φεσώνουν: Mε οφειλές του Κράτους σε ιδιώτες άνω των 2 δισ. ευρώ «έκλεισε» το 2018!

Όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν, αλλά παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα στο τέλος του 2018, οι οφειλές του Κράτους σε ιδιώτες κι αυτό σημαίνει απλά ότι το απόλυτο «μηδέν» δεν είναι ορατό.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν μείωση 308 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου , από τα 1,841 δις ευρώ τον Νοέμβριο σε 1,533 δις ευρώ τον Δεκέμβριο με παράλληλη μείωση 228 εκατ. ευρώ ( από τα 734 εκατ. ευρώ στα 506 εκατ. ευρώ) των εκκρεμών επιστροφών φόρου. Ωστόσο, συνολικά, τα κρατικά «φέσια» προς τον ιδιωτικό τομέα παραμένουν στα 2,039 δις ευρώ.

Μια από τις 16 μεταμνημονιακές υποχρεώσεις είναι να μην δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα, αλλά από τις μηνιαίες ροές φαίνεται ότι την ώρα που πληρώνονται παλιότερα χρέη, δημιουργούνται καινούργια. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι τα χρέη των νοσοκομείων, μετά από 5 συνεχείς μήνες ανόδου, κατέγραψαν μείωση περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ