Κόσμος

Αύριο η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Λαβρόφ στη Μόσχα

Μία συνάντηση θα οδηγήσει τον Χριστοδουλίδη στη Μόσχα. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον Λαβρόφ, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου.

Μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέϊ Λαβρόφ, θα πραγματοποιήσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αύριο, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς, επίσης, και για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν. Περαιτέρω, αναμένεται να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για άλλα διεθνή θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον κ. Λαβρόφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...