Κόσμος

Αυτό είναι το ναυάγιο Hornet που βρέθηκε μετά από 77 χρόνια (βίντεο)


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1942 από ιαπωνικά βομβαρδιστικά. Βρέθηκε ανατολικά των νησιών του Σολομώντα σε βάθος περίπου 5.400 μέτρων.

Εντυπωσιακές είναι οι υποθαλάσσιες εικόνες από το ναυάγιο του αεροπλανοφόρου Hornet, το οποίο εντοπίστηκε από ερευνητές μετά από 77 χρόνια.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, βυθίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 1942 μετά από χτύπημα ιαπωνικών βομβαρδιστικών. Από τα 2.200 άτομα πλήρωμα, τα 140 έχασαν τη ζωή τους.
https://twitter.com/VulcanInc/status/1095535554521952256?ref_src=twsrc%5Etfw
Το Hornet εντοπίστηκε ανατολικά των νησιών του Σολομώντα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος περίπου 5.400 μέτρων. Ο εντοπισμός του πλοίου, ανακοινώθηκε από την Vulcan Inc., εταιρία που δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

«Το Hornet βρισκόταν στη λίστα με τα πολεμικά πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που επιθυμούσαμε να εντοπίσουμε εξ' αιτίας και της ιστορικής του σημασίας, καθώς βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή σε κρίσιμες ναυτικές μάχες», δήλωσε ο διευθυντής των υποθαλάσσιων επιχειρήσεων της Vulcan, Ρόμπερτ Κραφτ.
https://twitter.com/VulcanInc/status/1095353837987098625?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο αεροπλανοφόρο Hornet είναι ένα από τα πιο διάσημα πολεμικά πλοία που χρησιμοποιήθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Vulcan Inc. έχει εντοπίσει και άλλα ναυάγια της ίδιας περιόδου, όπως το αεροπλανοφόρο Lexington, το πολεμικό πλοίο Indianapolis, το Ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Musashi και το ιταλικό Artilleri.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...