Ρωσία

Αυτό είναι το νέο ρωσικό drone-καμικάζι της εταιρείας Kalashnikov (βίντεο)


Τα τελευταία χρόνια, ο πιο διάσημος κατασκευαστής πυροβόλων όπλων της Ρωσίας, η εταιρεία Kalashnikov, ήταν απασχολημένη με τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, ώστε να συμπεριλαμβάνει πράγματα όπως περιπολικά σκάφη αλλά και ελαφρά αεροσκάφη, όχι μόνο τακτικά όπλα και τυφέκια, από τα οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού “IDEX 2019”, η εταιρεία αποκάλυψε το πιο καινούριο εξοπλιστικό πρόγραμμά της: ένα είδος drone- καμικάζι, γνωστό και με την ονομασία “KUB”.

Αυτό δεν έγινε γνωστό όμως, από κάποιο δελτίο τύπου αγγλικής γλώσσας, καθώς αυτά χαρακτήρισαν το KUB απλά ως ένα "μη επανδρωμένα επιθετικό σύστημα υψηλής ακρίβειας σχεδιασμένο για να νικήσει απομακρυσμένους στόχους εδάφους".

Από την άλλη, η εταιρεία Kalashnikov λέει ότι το τριών κιλών drone, με χρόνο πτήσης 30 λεπτών και με ταχύτητα 80 έως 130 χιλιομέτρων την ώρα, είναι αθόρυβο και μπορεί να εκτοξευθεί δίχως να γίνει αντιληπτό.

Η εταιρεία Καλάσνικοφ, όπως και πολλές ρωσικές εταιρείες άμυνας , είναι θυγατρική της Rostec, μιας μαζικής αμυντικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Sergeυ Chemezov, δήλωσε στις 17 Φεβρουαρίου ότι το drone KUB μεταφέρει και χτυπάει τον στόχο με πολεμική κεφαλή “είτε ο στόχος είναι κρυμμένος είτε όχι, τόσο σε μερικά όσο και σε μεγάλα υψόμετρα".

"Είναι ένα εξαιρετικά ακριβές και αποτελεσματικό όπλο" είπε ο Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος προχθές, στο πλαίσιο της Έκθεσης “IDEX-2019”, προσθέτοντας ότι "είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθούν τα παραδοσιακά συστήματα αεράμυνας".

Η εταιρεία Kalashnikov δεν απάντησε σε ερώτηση για διευκρίνιση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το drone παραδίδει το ωφέλιμο φορτίο στους στόχους του. Ωστόσο, ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το KUB είναι, στην πραγματικότητα, ένα drone αυτοκτονίας που εκρήγνυται όταν βρίσκεται εντός εμβέλειας στόχου.

Με ωφέλιμο φορτίο 3 κιλών, είναι μάλλον κάτι παρόμοιο με μια αρκετά ισχυρή χειροβομβίδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε η εταιρεία το KUB θα έχει διαστάσεις μεγέθους 1210 х 950 х 165 χιλιοστών.

Το drone KUB αναπτύχθηκε από την θυγατρική εταιρεία της Kalashnikov, ZALA Aero, ένα σημαντικό κατασκευαστή ρωσικών drone - μη επανδρωμένων οχημάτων αέρος, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία εξακολουθεί να μένει πιο πίσω από τις ΗΠΑ όσον αφορά επιθετικά drones μεγάλου μεγέθους.

Ο ρωσικός κατασκευαστής αεροσκαφών Sukhoi φέρεται να εργάζεται σε μια βαριά απεργία UAV απεργίας γνωστή ως Okhotnik (Hunter). Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξέι Krivoruchko δήλωσε στον στρατιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Zvezda τον Δεκέμβριο ότι το τρενάκι αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του κάποια στιγμή την άνοιξη.

Δείτε βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/yu0OTpKvE00

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...