Κυβέρνηση

Αυτή είναι η υποθηκευμένη κατοικία του Παύλου Πολάκη στα Σφακιά

Δεσπόζει στα Σφακιά η κατοικία του Παύλου Πολάκη η οποία έχει υποθηκευθεί δύο φορές για το δανεισμό του. Το σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας βρίσκεται στο χωριό Αργουλές κοντά στη χώρα των Σφακίων. 

Είναι εξ ολοκλήρου πετρόκτιστο, σε τρία επίπεδα, με το μπαλκόνι να χαρίζει στον υπουργό, τους οικείους και τους φίλους του επιβλητική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος.

Το σπίτι είναι εμβαδού 179 τμ. σε οικόπεδο 1.200 τ.μ. Η αντικειμενική του αξία είναι 95.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του είχε ανέλθει και στα 430.000 ευρώ, η τρέχουσα τιμή όμως εκτιμάται σήμερα στα 230.000 ευρώ.

Ο κ. Πολάκης έλαβε το 2008 στεγαστικό δάνειο 300.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που σήμερα έχει απορροφηθεί από την Eurobank, ενώ το 2019 έλαβε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ για το ίδιο σπίτι.

Ο Αργουλές απέχει 85 χλμ από τα Χανιά και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 120 μέτρων στους νότιους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Η κοντινότερη παραλία είναι η Αγία Μαρίνα, στα νότια του οικισμού.

Στον Αργουλέ καταλήγει το ομώνυμο Αργουλιανό φαράγγι, το οποίο ξεκινά από το οροπέδιο του Μανικά και αποτελεί ένα σημαντικό φυσικό βιότοπο. Από τον Αργουλέ περνά επίσης ένα παρακλάδι του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, το οποίο εκτείνεται από το Φραγκοκάστελλο προς το Κάτω Ροδάκινο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ