Κόσμος

Αυστραλία: Σέρφερ βρέθηκε αντιμέτωπος με μέδουσα - Δείτε το βίντεο

Δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη μέδουσα. Το μήκος της ξεπερνά τα δύο μέτρα και προκαλεί τρόμο σε όποιον την συναντήσει.

Οι μέδουσες μας τρομάζουν όλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τεράστια μέδουσα, μήκους άνω των 2 μέτρων.

Ένας σέρφερ μοιράστηκε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook, από μια πελώρια μέδουσα, που ξεβράστηκε στην στεριά μετά τον κυκλώνα Όμα.

Το βίντεο, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να συζητούν για το εάν η μέδουσα είναι αληθινή ή όχι.

«Ο κυκλώνας έφερε μια γιγάντια μέδουσα στην ακτή... Εδώ επάνω σε μια σανίδα του σερφ μήκους 2,5 μέτρων» έγραψε ο Νιλ Κάμερον δίπλα στο βίντεο.

Οι χρήστες σοκαρίστηκαν με το μέγεθος της μέδουσας και έκαναν δεκάδες σχόλια. «Κάψτε τον ωκεανό» έγραψε κάποιος, «ποτέ δεν έχω δει τόσο μεγάλη μέδουσα. Προτείνω να πολεμήσουμε τις μέδουσες προτού είναι πολύ αργά» σχολίασε ένας άλλος με έναν τρίτο να γράφει: «Είναι πιο τρομακτική και από έναν καρχαρία».

Άλλοι πάλι, σχολίασαν το εάν η μέδουσα ήταν πραγματική ή όχι. «Είναι αληθινή; Αν ναι, δεν θέλω να ξαναμπώ στη θάλασσα» έγραψε μια γυναίκα.

Οι συγκεκριμένες μπλε μέδουσες, συναντώνται συνήθως στις παραλίες της Αυστραλίας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και τα πλοκάμια τους έχουν συνήθως μήκος μεταξύ 2 έως 15 εκατοστά ενώ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 10 μέτρα.

Τα χρησιμοποιούν ως το κύριο αμυντικό όπλο τους καθώς μεταφέρον δηλητήριο για να επιτεθούν, αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ