Κόσμος

Απίστευτο ρεπορτάζ της ρωσικής κρατικής TV: Ποιους αμερικανικούς στόχους θα χτυπήσει η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου!

Έναν χάρτη με αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, που θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος πρόβαλε το ρωσικό κρατικό κανάλι, προκαλώντας αίσθηση.

Ανάμεσα στους στόχους είναι το Πεντάγωνο και το προεδρικό θέρετρο Camp David στο Μέριλαντ, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υπερηχητικός πύραυλος που ετοιμάζει η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει αυτούς τους στόχους σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ανέφερε το ρωσικό ρεπορτάζ, αν εκτοξευθεί από υποβρύχιο.

Ο Ντμίτρι Κεσέλιοφ, παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία προβλήθηκε αυτό το ρεπορτάζ, παρουσίασε έναν χάρτη των ΗΠΑ και έδειξε αρκετούς στόχους τους οποίους- σύμφωνα με τον ίδιο- θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Ο Ρώσος δημοσιογράφος περιέγραψε τους στόχους ως προεδρικά ή στρατιωτικά κέντρα διοίκησης. Ομως, ανάμεσά τους ήταν το Fort Ritchie, ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Μέριλαντ που έκλεισε το 1998, η στρατιωτική βάση McClellan στην Καλιφόρνια, που έκλεισε το 2001, και το Jim Creek, μια βάση επικοινωνιών του ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι στρατιωτικά έτοιμη για μια κρίση σαν εκείνη των πυραύλων της Κούβας, αν οι ΗΠΑ επιθυμήσουν κάτι τέτοιο. Η Ρωσία φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF. Σε τέτοια περίπτωση, δήλωσε ο Πούτιν, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει τοποθετώντας υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους σε υποβρύχια κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε ότι δεν έχει άμεσα πλάνα για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων στην Ευρώπη και απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...