Περιβάλλον

Απάνθρωπο: Εβγαλαν τα νύχια λέαινας με πένσα για να «παίζουν» οι επισκέπτες ζωολογικού κήπου μαζί της - Σκληρές εικόνες (βίντεο)


Ένας ζωολογικός κήπος έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής καθώς αφαίρεσε τα νύχια μιας νεαρής λέαινας ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί της τα παιδιά χωρίς να γρατσουνιστούν.

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο Rafah στην Γάζα της Παλαιστίνης, αφαίρεσαν τα νύχια της μόλις 14 μηνών λέαινας με πένσα και μετά της έκαναν ράμματα. Το λιοντάρι φυσικά του είχαν κάνει ένεση με ηρεμιστικό για να μην αντιδρά.

https://youtu.be/0HFdj_vwPDw

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, Μοχάμεντ Τζούμα, δήλωσε ότι «προσπάθησε να μειώσει την επιθετικότητα του λιονταριού» ώστε να μπορεί να είναι «πιο φιλικό» με τους επισκέπτες.

Ωστόσο, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έκραξαν την αφαίρεση των νυχιών χαρακτηρίζοντάς την «σκληρή» ενώ την ίδια ώρα τα ζώα υπόκεινται σε «τρομερό πόνο».
Οι οργανώσεις ζώων κατηγόρησαν τον ζωολογικό κήπο για σκληρότητα και απανθρωπιά. Οι οργανώσεις ζώων κατηγόρησαν τον ζωολογικό κήπο για σκληρότητα και απανθρωπιά

Την ίδια ώρα, ο τοπικός κτηνίατρος Φαγιέζ αλ-Χαντάντ, δήλωσε πως δεν ήταν μια βάναυση διαδικασία διότι ο ζωολογικός κήπος «θέλει να φέρει χαμόγελα στα παιδιά».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFourPaws.ZA%2Fvideos%2F299717847569216%2F&show_text=0&width=476

Όπως είπε: «Η λέαινα δεν χάνει την έμφυτη φύση της. Θέλουμε να φέρουμε χαμόγελα και χαρά στα παιδιά, αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών του πάρκου, που υποφέρει από τα υψηλά έξοδα».

Αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση FourPaws, λέει ότι η διαδικασία αυτή είναι τρομακτική και αγωνιώδης για το λιοντάρι.

Όπως αναφέρουν: «Για τις μεγάλες γάτες, η αφαίρεση των νυχιώνείναι μια επίπονη διαδικασία που προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες. Η φυσική συμπεριφορά, όπως η αρπαγή τροφής ή η αναρρίχηση, είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς τα νύχια για το ζώο. Δεδομένου ότι ο ακρωτηριασμός δεν έγινε σε μια κατάλληλη κτηνιατρική κλινική, η πιθανότητα μόλυνσης είναι υψηλή».

Εξήγησαν μάλιστα, πως η αφαίρεση των νυχιών ενός λιονταριού είναι ισοδύναμη με τον ακρωτηριασμό των δακτύλων ενός ανθρώπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...