Πολιτική

Ανακοινώθηκαν τα τελικά ψηφοδέλτια της ΝΔ - Εκτός Αυτιάς και Μπογδάνος

Φωτιά τα ψηφοδέλτια της ΝΔ που ανακοινώθηκαν. Εκτός μένει ο Αυτός και ο Μπογδάνος. Πολλές οι εκπλήξεις.

Την απόφαση της Ν.Δ. να μη συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της τον δημοσιογράφο Κώστα Μπογδάνο ανακοίνωσε επισήμως η Πειραιώς μετά τις δημόσιες αναφορές του υπέρ της κατεδάφισης της ΕΡΤ με τανκ.

«Ο Κώστας Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος» ξεκαθάρισε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, κληθείσα να επιβεβαιώσει ότι οι απαράδεκτες δηλώσεις του δημοσιογράφου είχαν ως αποτέλεσμα να αρθεί η απόφαση συμμετοχής του στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, η Ν.Δ. καταδίκασε δημόσια και τις δηλώσεις του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του «Πρώτου Θέματος». «Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη Ν.Δ.» ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στη Ν.Δ. όταν σε μήνυμά του στο twitter προσκάλεσε οπαδό της Χρυσής Αυγής να ψηφίσει τη Ν.Δ. για να μπουν «τανκ» στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να το γκρεμίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υποψηφιότητα του Κώστα Μπογδάνου με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στήριζε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος προ ημερών είχε δώσει το «παρών» στην κοπή της πίτας του αντιπροέδρου της Ν.Δ., όπου ο κ. Γεωργιάδης τον είχε προσφωνήσει ως υποψήφιο στην Α' Αθηνών.

Δεν συμμετέχει και ο Αυτιάς

Εν τω μεταξύ, χθες η κ. Σπυράκη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τελικά δεν θα μετέχει με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ούτε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς.

«Σε ό,τι αφορά τον κ. Αυτιά είναι σαφές ότι το θέμα έχει λήξει» ανέφερε, επιβιώνοντας ουσιαστικά ότι ο δημοσιογράφος δεν αποδέχτηκε την πρόταση να ενταχτεί στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών, αφού επιθυμούσε το ευρωψηφοδέλτιο.

Δύο γραμμές για την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. επικρατούν πάντως διαφορετικές θέσεις ως προς την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χθες η πρώην υπουργός Εξωτερικών και τομεάρχης Οικονομίας Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Κυρανάκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα αποκαλούν την πΓΔΜ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Από την πλευρά της πάντως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ