Πολιτική

Αναίρεση της αθώωσης Μιχαλολιάκου ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Που στηρίχθηκε η κατηγορία εναντίον του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής

Να αναιρεθεί η αθώωση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για το το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Η υπόθεση θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τα μέλη του οποίου έχουν και τον τελευταίο λόγο σχετικά με την αναίρεση ή μη της επίμαχης απόφασης για την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την αναίρεση απαλλακτικής απόφασης που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Η. Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας .

Το δικαστήριο αθώωσε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής,Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας δεκτή ανάλογη απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...