Κόσμος

Αμερικανικό F/A-18 πιάστηκε στο φακό βαμμένο ως ρωσικό SU-30 (εικόνες)


Οι εικόνες δείχνουν ένα μαύρο F/A-18C Hornet της αμερικανικής Αεροπορίας Ναυτικού κατά τη διάρκεια της πτήσης, βαμμένο με τα ίδια χρώματα με τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30 Flanker.

F/A-18C Hornet της Αεροπορίας Ναυτικού των ΗΠΑ εμφανίστηκε να πετά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, βαμμένο στα χρώματα των Sukhoi Su-30 Flanker που υπηρετούν με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό Scramble Magazine την Πέμπτη και παρουσιάζουν αμερικανικά αεροσκάφη σε εκπαιδευτική πτήση στην βάση της αμερικανικής Αεροπορίας Ναυτικού Φάλον στη Νεβάδα.

Μια ανάρτηση στο Facebook συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες του αεροσκάφους βαμμένο με «εντυπωσιακό σκοτεινό γκρι/μαύρο χρώμα όπως τα ρωσικά Sukhoi Su-30 Flanker».

«Το σχέδιο αυτό θυμίζει συγκεκριμένα τα Su-30 σε υπηρεσία με την Αεροπορία Ναυτικού της Ρωσίας (AVMF-RF)», αναφέρει η δημοσίευση.
https://www.facebook.com/Scramblemagazine/posts/2631219330237918&width=500

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αεροπλάνα των ΗΠΑ έχουν αναφερθεί ότι έχουν βαφτεί στα χρώματα των ρωσικών αεροσκαφών για να προσομοιώσουν μία επιτιθέμενη αεροπορική δύναμη.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει μακρά ιστορία στο να βάφει αεροσκάφη της σε ρωσικά, κινεζικά ή ιρανικά χρώματα, χρησιμοποιώντας μάλιστα μερικές φορές ακόμη και πραγματικά ρωσικά αεροσκάφη MiG-21, MiG-29 και Su-27, σε ασκήσεις της σε βάσεις διασκορπισμένες στην Αλάσκα, Νεβάδα, Βιρτζίνια και Φλόριντα.

Τα αεροπλάνα βαμμένα στα χρώματα του «εχθρού» εξυπηρετούν το σκοπό της πιο ρεαλιστικής «προσομοίωσης» της αεροπορικής μάχης.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ