Οικονομία

Αλλάζει όψη η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» - Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την αναμόρφωση στην παραλιακή

Εντυπωσιακά είναι τα εναέρια πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του notia.gr από το μεγάλο έργο υποδομών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, στον Φαληρικό Όρμο. Μέχρι το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

Τα έργα αυτά, θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Και όχι μόνο. Θα πάρουν αξία και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, θα αναστηθούν πανάκριβα κτίρια που ρήμαζαν από την εγκατάλειψη, (30.000 τμ) ανάμεσά τους και το ανοιχτό γήπεδο του Beach Volley με πάνω από 6.000 θέσεις, που μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτό θέατρο και να γίνει το «Ηρώδειο της παραλίας».

Η ανάπλαση αυτή δίπλα στο Σταύρος Νιάρχος και στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ν/Α Μεσογείου και της ανάπλασης της ακτογραμμής του δήμου Αλίμου, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, πόλο τουριστικής έλξης, που θα ξεκινάει από το Μοσχάτο και θα καταλήγει στον Άγιο Κοσμά.

Η νέα «εγκιβωτισμένη» λεωφόρος που βρίσκεται περίπου 80 μέτρα πιο κοντά στη θάλασσα ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία αρχικά το ένα ρεύμα και λίγες εβδομάδες αργότερα το επόμενο. Η νέα μορφή της λεωφόρου είναι μία σχεδόν «επίγεια» σήραγγα η οποία διακόπτεται περίπου στο μέσον της.

Μόλις δοθεί στην κυκλοφορία το νέο τμήμα, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου προκειμένου να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα και να θωρακιστεί στο σύνολο της η περιοχή.

Το πλέον δύσκολο κομμάτι του έργου είναι τώρα που το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα πρέπει να «κουμπώσει» με τη Λ.Συγγρού από τη μία, τη Λ. Κηφισού και τον άξονα προς Πειραιά από την άλλη.

Ουσιαστικά το νέο τμήμα ξεκινά μετά τον μεγάλο ανισόπεδο κόμβο που ενώνει τη Λ. Κηφισού με την παραλιακή και τελειώνει στη σύνδεση με την Λ.Συγγρού αλλά και τη συνέχεια της Λ. Ποσειδώνος στο Φλοίσβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...