Ελληνοτουρκικά

Έρχονται «ειδικές επιχειρήσεις» στο Αιγαίο: Εξοπλίζονται με 41 νέα ταχύπλοα τα «βατράχια» της ΜΥΚ - Στο «παιχνίδι» ΗΠΑ & Ισραήλ

Πλήρης αναβάθμιση των ελληνικών αμφίβιων μονάδων ειδικών «επιχειρήσεων» όπως αρέσκεται το ΝΑΤΟ να τις αποκαλεί, αποφάσισε η ηγεσία των Eλληνικών Ενόπλων δυνάμεων.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα εξοπλιστούν με 41 νέα ταχύπλοα σκάφη, σύμφωνα με δημόσιο διαγωνισμό που θα δημοσιευθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει ξένο αμυντικό ινστιτούτο.

Οι «βάτραχοι» του Ελληνικού Στρατού είναι οι κύριοι χρήστες των ελληνικών φουσκωτών σκαφών Motomarine Magna 960.

Τώρα οι νέες ανάγκες όπως αυτές υπαγορεύονται από τις προκλήσεις της Τουρκίας και το μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο, απαιτούν κυρίως ταχύτητα και κατάλληλο εξοπλισμό για την αναχαίτιση των όποιων τουρκικών προκλήσεων.

Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων & Εξοπλισμού κατόπιν έγκρισης  του Υπουργείου Άμυνας προχωρά στον διαγωνισμό για την αγορά 41 σκαφών ειδικών επιχειρήσεων με κόστος 16,02 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα προϋποθέτει αρχική εκπαίδευση του προσωπικού, τεχνική υποστήριξη κύκλου ζωής, λειτουργική διαθεσιμότητα για περίοδο 15 ετών και υποστήριξη για 7 χρόνια.

Το πρόγραμμα-πλαίσιο θα διαρκέσει μέχρι το 2022, ενώ τα χρήματα θα αποδεσμευτούν σταδιακά.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού είναι οι βασικοί χρήστες των φουσκωτών σκαφών Motomarine Magna 960, ενώ ένας πολύ μικρός αριθμός χρησιμοποιείται από άλλες μονάδες.

Τα RIB χρησιμοποιούνται σε επιθετικές  αποστολές και μπορούν να μεταφέρουν συνολικά 15 στρατιώτες, με τον εξοπλισμό τους, μαζί με τρία μέλη του πληρώματος, ενώ μπορούν να πλεύσουν σε αποστάσεις 150 νμ με ταχύτητα 48 κόμβων με πλήρη φόρτο.

Όλα αλλάζουν στο Αιγαίο

Πληροφορίες φέρουν επίσης Ισραηλινούς και Αμερικανούς να ξεκινούν σε εύλογο διάστημα κοινές συνεκπαιδεύσεις με τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εντός του ελληνικού αρχιπελάγους, προσδίδοντας μεγάλη βαρύτητα σε επιθετικές επιχειρήσεις ανακατάληψης νήσου και καταδρομικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές στον ελληνικό τύπο, Ισραηλινοί και Αμερικανοί για πρώτη φορά, εξετάζουν τον σχεδιασμό κοινών ασκήσεων με συμμετοχή και της Ελλάδος.

Οι Ισραηλινοί ήδη έχουν πάρει μια γεύση της Ελληνικής πραγματικότητας από τη στιγμή που στελέχη τους συμμετείχαν  στην άσκηση «Αιγιαλός -2018», στο πλαίσιο  προγράμματος συνεκπαίδευσης μαζί με το ΠΝ και τους Πεζοναύτες.

Οι  Ισραηλινοί εκείνο που επιδιώκουν είναι να εκπαιδεύονται πάνω σ’ όλα τα ειδικά αντικείμενα όπως είναι οι αμφίβιες επιχειρήσεις  ώστε να αποκτήσουν εμπειρία, με στόχο αυτή να εφαρμοστεί στις εξέδρες γεώτρησης στην ΑΟΖ τους.

Χθες σε άρθρο μας αναφέραμε ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής. Το σχέδιο τους τώρα είναι να μετατρέψουν την Ακτοφυλακή, σε ναυτικό πολεμικό σώμα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο η  τουρκική γραμματεία εξοπλισμών και τα ναυπηγεία στην Τούζλα συμφώνησαν για την κατασκευή 105 εξοπλισμένων ταχύπλοων σκαφών που θα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στο Αιγαίο .

Το όλο σχέδιο έχει ορίζοντα επίτευξης των στόχων το 2020, αλλά κάτι τέτοιο εκτιμάται ως πολύ φιλόδοξο και θα τραβήξει ένα με δύο χρόνια μετά, μαζί με την κατασκευή του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolou.

Όλα αυτά τα σχέδια όμως θα πέσουν στο κενό, καθώς Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και ΗΠΑ θα «κλείσουν» τους Τούρκους από παντού, χωρίς να τους αφήσουν την δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα, διότι πολύ απλά τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο είναι τεράστια και τα λεφτά είναι πάρα πάρα πολλά  .

https://youtu.be/8Y-Rf9MKOOQ?t=4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές