Πολιτική

Έρχεται το «Πάμε Στοίχημα» στο ρινγκ της Βουλής - Τρέχτε να καταθέσετε δελτίο!

Τώρα το Πάμε Στοίχημα έρχεται και στην βουλή. Οι έντονες διαμάχες και οι κόντρες θα πέσουν στο τραπέζι της ψηφοφορίας.

Του Γιώργου Τζεδάκη

Χαράς ευαγγέλια για τους παίκτες του στοιχήματος. Το «Πάμε Στοίχημα» αναμένεται να συμπεριλάβει στα δελτία του και τους αγώνες του ελληνικού κοινοβουλευτικού πρωταθλήματος! Πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία να βγούμε κερδισμένοι από τα καμώματα κομμάτων και βουλευτών, αφού μέχρι τώρα μόνο χαμένοι βγαίναμε. Βέβαια, το να προβλέψεις σωστά τι πρόκειται να συμβεί σε αυτή τη Βουλή είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κάποιοι, μάλιστα, αλλάζουν απόφαση από τη μια στιγμή στην άλλη, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο να πας ταμείο, όπως αναφέρεται στο slpress.gr.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα (προς αποφυγή) είναι η αγαπητή (στον περιπτερά της) Μεγαλοοικονόμου. Αφού εξελέγη βουλευτής κατά τύχη με την Ένωση Κεντρώων, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Μετακόμισε στο μεγαλύτερο διαμέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η 151η που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κλέβοντας τη δόξα πάνω στο νήμα από τον κομματικά περιφερόμενο Δανέλλη.

Και όμως, ενώ έβαζες στοίχημα πως βρήκε το κομματικό της λιμάνι στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στις εκλογές δεν θα τον ψηφίσει, επειδή προτίθεται να κάνει δικό της! Κι εκεί που έκλαιγες τα λεφτά σου, έρχεται την επομένη και πλέκει το εγκώμιο του Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί και λεβέντη. Υπό μία έννοια, πάντως, παραμένει σταθερή. Πάει από Λεβέντη σε λεβέντη.

Το ότι μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε γνώμη για το αν θα παραιτηθεί ή όχι από το βουλευτικό αξίωμα δεν θέλουμε να το θυμόμαστε, αφού ο παππούς που είχε στοιχηματίσει πως θα παραμείνει βουλευτής πήγε να πάθει εγκεφαλικό. Ευτυχώς, πάντως, για τον παππού, αλλά και για τη χώρα η Μεγαλοοικονόμου θα συνεχίσει το εθνοσωτήριο έργο της στη Βουλή…

Αν και το πιο αβέβαιο στοίχημα είναι τι θα κάνει ο Παπαχριστόπουλος. Τη μία παραιτείται, την άλλη παραμένει για να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ κι όταν πάει, επιτέλους, με την επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο της Βουλής, αυτός του λέει να μείνει για να ψηφίσει μερικά νομοσχέδια ακόμα. Και τώρα που του έριξαν και καπνογόνα, μάλλον, θα μπερδεύτηκε πιο πολύ κι από καλώδιο τηλεφώνου.

Ιδού, πάντως, οι στοιχηματικές επιλογές που έχουμε για την περίπτωσή του:
– Άσος: να παραμείνει βουλευτής, επειδή τον χρειάζεται η πατρίδα με απόδοση 0,2.
– Χ: να στείλει την επιστολή παραίτησης, αλλά να χαθεί με απόδοση 2.
– Διπλό: να παραιτηθεί, επειδή είναι συνεπής με απόδοση 200.

Μεταξύ μας, δεν είναι απίθανο να προκηρυχθούν εκλογές κι ο Παπαχριστόπουλος να μην παραιτείται! Το απρόβλεπτο, λοιπόν, στις αποφάσεις βουλευτών μπορεί να ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας, αλλά δίνει και μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Διότι, όλοι μπορούσαν να προβλέψουν τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου. Ποιος μπορεί, όμως, να στοιχηματίσει τι θα κάνει ο Βούτσης με τον κανονισμό της Βουλής; Πολύ φοβόμαστε ούτε καν ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ