Αθλητισμός

Το σήκωσε ξανά ο Τσιτσιπάς - Νέος ελληνικός θρίαμβος στη Μασσαλία


Τον δεύτερο τίτλο του σε ATP τουρνουά κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κουκούσκιν με 2-0 σετ στον τελικό της Μασσαλίας κι αναδείχθηκε νικητής του τουρνουά.

Τον δεύτερο τίτλο του σε ATP 250 τουρνουά κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. O Έλληνας τενίστας αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Open 13 της Μασσαλίας, επικρατώντας του Κουκούσκιν με 2-0 σετ (7-5, 7-6) στον τελικό.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ATP τουρνουά και τρίτος γενικά, μιας και είχαν προηγηθεί αυτός στη Στοκχόλμη κι αυτός στο Next Gen.

Μετά από μερικές εβδομάδες -απολύτως αναμενομένης- αγωνιστικής «κοιλιάς», λόγω της υπερπροσπάθειας του Ιανουαρίου, στο Australian Open όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, ο Ελληνας πρωταθλητής επανήλθε στους… γνωστούς ρυθμούς και έφθασε μέχρι τον τελικό στην Μασσαλία, όπου κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ!

Ο αγώνας

Ο τελικός με τον Κουκούσκιν ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το δωδέκατο game, όταν κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν προσπάθησε να αντιδράσει και φάνηκε ικανός να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Καζάκος τενίστας προηγήθηκε με 4-2, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Στέφανο, ο οποίος έβγαλε αντίδραση μεγάλου παίκτη σε εκείνο το σημείο. Ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσια (5-5).

Το σετ τελικά οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο ‘Ελληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (5).

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη. Πέρα από τους 250 βαθμούς, ο Έλληνας τενίστας θα βάλει στην τσέπη και 115.235 ευρώ.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1099678379626975235?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/TennisTV/status/1099688723158106114?ref_src=twsrc%5Etfw

Η απονομή

Το ξεκίνημα του τελικού:

Το τέλος του αγώνα:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ