Θεολογική Σχολή Χάλκης: Ολόκληρη η ιστορία της σε ένα βίντεο λίγων λεπτών

Δημοσίευση: 6 Φεβρουαρίου 2019, 11:45 πμ

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία έφερε στην επιφάνεια την από πολλούς ξεχασμένη αλλά πάντοτε λαμπρή Θεολογική Σχολή Χάλκης.


Στο «Λόφο της Ελπίδας» στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων βρίσκεται η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια ξεχωριστής σημασίας επίσκεψη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα επισκεφθεί τη Σχολή της Χάλκης μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος πήγε ως πρώην πρωθυπουργός το 1933.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι εγκατεστημένη εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον Άγιο Φώτιο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ενώ υπάρχουν βάσιμες μαρτυρίες για προγενέστερη μοναστηριακή του παρουσία στο χώρο αυτό.

Η ανασύσταση της Μονής συνδέεται εκτός του Αγίου Φωτίου και με τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Μητροφάνη Γ και Γερμανό Δ’. Ο τελευταίος, μάλιστα, επισκέφθηκε τη Μονή το 1842, είδε κατεστραμμένες και ερειπωμένες τις εγκαταστάσεις της και αφού έλαβε σχετική άδεια από τις οθωμανικές αρχές, προχώρησε στην ανοικοδόμησή της.


Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο: