Σκοπιανό

Η Ρωσία πάει το όνομα των Σκοπίων στο ΣΑ του ΟΗΕ - Κρεμλίνο: «Η διαίρεση της κοινωνίας έχει ενταθεί, έρχονται συγκρούσεις»

Η Ρωσία πιστεύει ότι το θέμα της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια απασφαλίζει και προειδοποιεί για επικίνδυνη διαίρεση της κοινωνίας στο κρατίδιο, μεταφέροντας φυσικά και τη θέση του Κρεμλίνου.

Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε γενική ανάφλεξη ανά πάσα στιγμή. Η Συμφωνία των Πρεσπών φέρνει το χάος στα Βαλκάνια και η Μόσχα μας προειδοποιεί εδώ και μήνες για αυτό, ενώ θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί τόσο η ελληνική πολιτική ηγεσία, όσο και τα Σκόπια.

Το κλίμα φέρνει μνήμες από την αποσταθεροποίηση των προηγούμενων δεκαετιών στην περιοχή και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους, και τα συμφέροντα της Δύσης, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να παραμεριστούν.

Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο πρέσβης στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντνίκιν.

«Ξεκινάμε από το γεγονός, ότι το ψήφισμα 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1993, περιέχει απευθείας αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM. Όταν συμβεί αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και οργανωτικών», εξήγησε.

Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ‘Μακεδονίας’ μποϊκόταραν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.

«Αυτό δείχνει ότι η διαίρεση της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα έχει ενταθεί. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να μην δεν έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε μια τόσο εκρηκτική περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια.

«Η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να την κατηγορήσουν, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ ή στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρέσβης.

«Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει με μια σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, δηλαδή εκτός του νομικού πλαισίου, όπως υπογράμμισε επανειλημμένα ο πρόεδρος της ‘Μακεδονίας’, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αντί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαζντνίκιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...