Αθλητισμός

Ηχηρό μήνυμα για τη Μακεδονία στο ΟΑΚΑ - ΑΕΚ & ΠΑΟΚ «ισοπέδωσαν» τους εθνομηδενιστές - «Γη Ελληνική!»


Παρά τη σφοδρή κόντρα των οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το ζήτημα της Μακεδονίας τους ένωσε. Με την έναρξη του αγώνα, στις κερκίδες σηκώθηκε ένα πανό που "πάγωσε" τους εθνομηδενιστές του Μαξίμου και δημιουργούς της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών:

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!"

Μπορεί στα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να έχει αυξηθεί πολύ η αντιπαλότητα και η ένταση, πλην όμως υπάρχουν ζητήματα που δεν σηκώνουν... τέτοιες κόντρες. Όπως τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το πολύ λεπτό ζήτημα της Μακεδονίας, κυρίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Με την σέντρα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί της ΑΕΚ «ανέβασαν» ένα πανό για το ζήτημα της Μακεδονίας παίρνοντας κι αυτοί ξεκάθαρη θέση για την ελληνικότητά της.

Δείτε φωτογραφίες:


Η μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Την τελευταία διετία τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ανέκαθεν ήταν παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον, κίνητρο αλλά και συγκινήσεις, πλην όμως από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έγιναν μόνιμοι διεκδικητές τίτλων και η Ένωση επέστρεψε στη Super League δυναμικά, έχουν μετατραπεί σε ντέρμπι που κρίνουν… τίτλους. Το περσινό παιχνίδι των δυο ομάδων στην Τούμπα ήταν αυτό που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την αντιπαλότητα και, πλέον, κάθε φορά που συναντούνται οι δυο «δικέφαλοι» το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Τόσο για τα όσα θα γίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και για όσα θα προηγηθούν ή θα ακολουθήσουν.

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα - ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 - Όρθιος με 10 παίκτες στο ΟΑΚΑ ο «δικέφαλος του Βορρά»

Φαβορί για τον τίτλο παραμένει ο ΠΑΟΚ, που πήρε παλικαρίσιο βαθμό στο ΟΑΚΑ παίζοντας με 10 παίκτες για 60 λεπτά, ύστερα από την αυστηρή αποβολή του Ζαμπά (32’). Σκόρερ οι Μαουρίτσιο (10’), Πόνσε (74’) στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με την… φούρια της εξέδρας, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Ήδη στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο φάσεις, με κορυφαία αυτή του 5’ όταν ο Πασχαλάκης έβγαλε τον «κεραυνό» του Λιβάγια.

Ωστόσο, μετά το πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πήρε γήπεδο και ισορρόπησε το ματς, παίρνοντας μάλιστα κεφάλι στο σκορ με την πρώτη φάση που έφτιαξε στα αντίπαλα καρέ.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κι ο Μαουρίτσιο εντελώς αφύλακτος από τα δυο μέτρα, σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0 του «δικέφαλου του βορρά».

Το γκολ του Μαουρίσιο στο 10ο λεπτό, είναι το γρηγορότερο που βάζει ο ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ, από το 2002. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 4-3 στο «Νίκος Γκούμας» και το σκορ είχε ανοίξει ο Νίκος Φρούσος στο 2ο λεπτό.

Στο 19’ η ΑΕΚ φώναξε για χέρι εντός περιοχής σε προσπάθεια του Σάκχοφ για κεφαλιά, ωστόσο, ο Δανός ρέφερι δεν είδε παράβαση.

Το ματς ήταν ιδιαίτερο σκληρό, στα όρια του αντιαθλητικού, με τον Δανό διαιτητή πάντως, να μην κάνει ορθή χρήση των καρτών εξ’ αρχής, με αποτέλεσμα οι παίκτες να πηγαίνουν πολύ δυνατά στις φάσεις.

Στο 32’ ο Τίγκααρντ, άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες, βγάζοντας αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λέο Ζαμπά (σ.σ.: η πρώτη δόθηκε λανθασμένα στο 21’), με τον Βραζιλιάνο να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος, καθώς σε δυο-τρεις φάσεις νωρίτερα, είχε δεχτεί πολύ δυνατά χτυπήματα από τους αντιπάλους του.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Πασχαλάκη, όμως οι Θεσσαλονικείς αμύνονταν καλά και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μόνο στο 44’ ολιγώρησε η «ασπρόμαυρη» άμυνα, με τον Λιβάγια να κάνει την προβολή και τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα και να κρατάει το μηδέν.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ, βγάζοντας τον Μπακάκη και βάζοντας τον νεοαποκτηθέντα Κρίστισιτς.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν, οι φιλοξενούμενοι να αμυνθούν.

Η ΑΕΚ πάντως, δεν έβρισκε χώρους για να ανησυχήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και με αργό τέμπο προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, αλλά φλυαρούσε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέποντας τον πιο γρήγορο παίκτη του να φεύγει με κόκκινη κάρτα, έριξε στο ματς τον Λημνιό, αντί του Μπίσεσβαρ, καθώς με την πάροδο του χρόνου κι ενώ κρατούσε το μηδέν, ήθελε να εκμεταλλευτεί την όποια κόντρα του παρουσιαζόταν.

Τελικά, η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 74’ με τον Εζεκιέλ Πόνσε να βρίσκει δίχτυα για πέμπτο διαδοχικό ματς, αυτή τη φορά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Λιβάγια.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό σε αγωνιστικό χώρο κι εξέδρα και πίεσαν για την ολική ανατροπή, όμως στο υπόλοιπο του αγώνα δεν έβγαλαν κάποια μεγάλη φάση κι έτσι η ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46’ Κρίστισιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ (60’ Μπογέ), Μπακασέτας (87’ Κλωναρίδης), Γκάλο, Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (64’Μίσιτς), Ελ Καντουρί (84’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (59’Λημνιός), Ζαμπά, Ακπόμ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ