Κόσμος

Xριστιανικές καμπάνες θα σηκωθούν στην Πόλη - Ο Ερντογάν έδωσε άδεια να ανεγερθεί εκκλησία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας μετά από την ίδρυση της Δημοκρατίας θα ανεγερθεί Χριστιανική Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Για πρώτη φορά μετά το 1923, χριστιανικές καμπάνες θα σηκωθούν στην Πόλη.

Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μάλιστα παραχώρησε και το οικόπεδο.

Σύμφωνα με το star, οι βασανισμένοι Ασσύριοι - χριστιανοί της Τουρκίας έχουν ζήσει αλλεπάλληλους διωγμούς και παλεύουν για την πίστη τους. Θα αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους οίκο του Θεού.

Η ανέγερση του νέου ιερού ναού της Ασσυριακής Εκκλησίας θα ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης , κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια. Ο ναός θα χωρά περίπου 700 πιστούς.

Η κατασκευή της θα χρηματοδοτηθεί από ένα ίδρυμα το οποίο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συριακής καταγωγής πολιτών (ορθόδοξων και καθολικών) που ζουν οι περισσότεροι στη νοτιοανατολική Τουρκία και ο αριθμός τους υπολογίζεται σε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Μέχρι τώρα είχαν γίνει ανακαινίσεις παλαιών ναών , αλλά ουδέποτε είχε ανεγερθεί καινούργια εκκλησία.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Άγκυρας είναι αμιγώς πολιτική και στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας για ένταξή της στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ