Ρωσία

Tu-160M: Το καταστροφικό στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας ένα βήμα πριν την ένταξη στην υπηρεσία (βίντεο)


Μπορεί το δυστυχές και τραγικό περιστατικό συντριβής του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tupolev Tu-22M3 στο Μούρμανσκ, πριν από λίγες ημέρες να σόκαρε την ρωσική στρατιωτική ηγεσία και την Πολεμική Αεροπορία, όμως από ότι φαίνεται τα καλά νέα ήρθαν σύντομα.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ένα άλλο στρατηγικό βομβαρδιστικό το Tupolev-160Μ, το οποίο έχει υποστεί τρομακτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, με στόχο να μπει πολύ σύντομα σε υπηρεσία.

Ειδικότερα, το πρώτο συνολικά αναβαθμισμένο σειριακά κατασκευασμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev-160M ​​πρόκειται να παραδοθεί στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2021, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου.

"Το έργο για την κατασκευή του αναβαθμισμένου Tupolev-160M ​​προχωρά βάσει του χρονοδιαγράμματος, ενώ το πρώτο αεροσκάφος που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο αυτό, θα παραδοθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε να ενταχθεί σε υπηρεσιακή λειτουργία εντός του 2021", δήλωσε ο Σόϊγκου σε συνέδριο στο Καζάν, αφιερωμένο στη συντήρηση υλικού της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης.

Ο Υπουργός Άμυνας προσέθεσε σχετικά με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αεροσκάφους ότι "θα είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα, ένα σύγχρονο αξιόπιστο σύστημα επικοινωνίας ανθεκτικό σε παρεμβολές και μοναδικά όπλα, τα οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητες μάχης κατά τη χρήση συμβατικών και πυρηνικών όπλων.

Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί κινητήρες NK-32 δεύτερης γενιάς, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά το φάσμα και τη διάρκεια της πτήσης “.

Δείτε βίντεο:

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης