Αρχείο

Tesla σε αυτόνομη λειτουργία χτυπά στο δρόμο… ρομπότ έξω από την CES (βίντεο)


Ένα αυτοκίνητο Tesla σε λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης προκάλεσε ατύχημα όταν παρέσυρε και διέλυσε ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ([email protected])

Το… θύμα ήταν ένα ανθρωποειδές (σε λειτουργίες και εφαρμογές και όχι σε εμφάνιση) ρομπότ της Promobot. Για όσους δεν την γνωρίζουν η εταιρία από την Ρωσία, τα κατασκευάζει, τα προγραμματίζει, τα πουλά και τα νοικιάζει 1747 ευρώ (ή 2.000 δολάρια) την ημέρα .

Ο Oleg Kivokurtsev, διευθυντής ανάπτυξης της Promobot δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη έξω από το κτήριο της έκθεσης όταν οι μηχανικοί… έστειλαν έξι από τα ρομπότ τους προς το συνεδριακό κέντρο, για μία επίδειξη. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, ένα από τα ρομπότ (ένας επαναστάτης ίσως;) βγήκε από τη γραμμή και επιχείρησε να περάσει τον δρόμο.

Τότε χτυπήθηκε από ένα μοντέλο Tesla S, το οποίο κινούταν σε ημί αυτόνομη λειτουργία. Το ρομπότ καταστράφηκε ενώ ο οδηγός του Tesla συνέχισε την πορεία του για να σταματήσει κάποια μέτρα μετά.


Πηγή φώτο newsauto
“Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι και στενοχωρημένοι”, δήλωσε ο Oleg Kivokurtsevκαι πρόσθεσε: ” Φέραμε αυτό το ρομπότ από τη Φιλαδέλφεια για να συμμετάσχουμε στο CES. Τώρα δεν μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση αλλά ούτε να ανακτηθεί. Θα διεξαγάγουμε μια εσωτερική έρευνα και θα δούμε γιατί το ρομπότ πήγε στο δρόμο.”

Tesla2
Πηγή φώτο newsauto
“Δεν υπήρχε κανείς εκεί, ούτε άνθρωποι αλλά ούτε και αυτοκίνητα”, δήλωσε ο George Caldera, ο οδηγός/ επιβάτης του Tesla. ” Ενεργοποίησα την λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης και συνέχισα να κινούμαι. Και wow! Ένα ρομπότ πέρασε τον δρόμο. Νόμιζα πως το σύστημα θα το αποφύγει ή θα επιβραδύνει αλλά το χτύπησε. Λυπάμαι πολύ, το ρομπότ φαινόταν… χαριτωμένο. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από τους μηχανικούς.”


Πηγή φώτο newsauto

Η αστυνομία του Λας Βέγκας εμφανίστηκε για να ερευνήσει, αλλά δεν απήγγειλε κατηγορίες. Ατύχημα; Σημεία των καιρών; Ή μήπως μία καλή διαφήμιση; Εσείς θα κρίνετε.

Πηγή: newsauto.gr, αρχική φώτο: Pexels)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ