Αθλητισμός

Super League: Ξέσπασε ο Ολυμπιακός - 4-0 με τη Λάρισα - Ασταμάτητος Φορτούνης (βίντεο)

Δείτε τα γκολ

Αυτός ήταν ένας Ολυμπιακός έτσι όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος του! Επιβλητικός, σαρωτικός με τον Γιώργο Μασούρα να σκοράρει για πρώτη φορά με την φανέλα του, τον Φορτούνη να έχει δύο γκολ στο α' μέρος και άλλο ένα στο β' για το χατ τρικ του και τον Νάτχο να φτιάχνει εξαιρετικά το παιχνίδι και να είναι μέσα στις δύο από τις τρεις φάσεις των γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 την ΑΕΛ στο Φάληρο στο ματς της εξ αναβολής και εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής και συνεχίζει το... κυνήγι του ΠΑΟΚ. Ο Φορτούνης πάντως έφτασε αισίως σε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με τον Ολυμπιακό.

ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Από την στιγμή που οι Γκιγιέρμε και Φορτούνης θα εκτίσουν ποινή με τον Πανιώνιο δεν γινόταν να μην είναι βασικοί με ΑΕΛ. Ωστόσο ο Μαρτίνς έκανε περισσότερες από το αναμενόμενο αλλαγές. Με Νάτχο αλλά και Γιώργο Μασούρα να είναι βασικοί. Η διάταξη: Σα πορτιέρο, τετράδα άμυνας με Τοροσίδη, Τσιμίκα, Μεριά και Μιράντα, κέντρο με Γκιγιέρμε, Νάτχο και Φορτούνη. Άκρα με Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα και φορ τον Γκερέρο.

ΜΕ 4-1-4-1 Η ΑΕΛ

H AEΛ από την άλλη ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-1-4-1. Στον σχηματισμό ο Σικάβκα ήταν ο φορ, στα άκρα οι Ζίβκοβιτς και Μπαργκάν και κέντρο με Μιλοσάβλιεβιτς, Μπάλλα και Ακόστα.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ

Στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και απείλησε από πολύ νωρίς. Είχε έντεκα τελικές έναντι μία της ΑΕΛ και πολλές φάσεις για γκολ για να γράψει εν τέλει το... κοντέρ τρία. Μετά τα χαμένα τετ α τετ των Ποντένσε και Φορτούνη ο Νάτχο έβγαλε μία τρομερή μπαλιά από το κέντρο για άλλη μία φορά με αποδέκτη τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας ακραίος κινήθηκε πολύ καλά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και σκόραρε εξαιρετικά από κοντά για το 1-0. Το 2ο γκολ ήρθε από τον Φορτούνη στο 16' με πέναλτι μετά από σχετική υπόδειξη του Κομίνη για τράβηγμα του Γιακιμόσκι στον Μιράντα. Στο 44' ο Ισραηλινός... μαέστρος, Νάτχο, έφτιαξε μία ακόμα φάση. Πάσα του στον Γκερέρο που γύρισε ωραία για τον Φορτούνη που από κοντά έβαλε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 3-0 με το οποίο έκλεισε το α' μέρος.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΞΑΝΑ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στο β' μέρος οι Πειραιώτες είχαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Χαρακτηριστική εκείνη με το σουτ του Μασούρα στο δοκάρι στο 55' μετά από σούπερ συνεργασία με τακουνάκι του Γκιγιέρμε. Στο 74' ήρθε και νέο γκολ του Φορτούνη για το χατ τρικ του μετά από πάσα του Ανδρούτσου. Ο Φορτούνης πέρασε και τον Μόρα και τον Κρίστινσον για να σκοράρει. Το ματς στην συνέχεια είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για να μείνει το τελικό 4-0.

MVP: Νάτχο και... εύκολα και μαζί του φυσικά ο επίσης εξαιρετικός Φορτούνης του χατ τρικ του στο ματς. Ο Ισραηλινός ήταν ο δημιουργός των δύο από τις τρεις φάσεις των τριών γκολ του α' μέρους και ο παίκτης που... ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα με την πάσα του στο 1-0. Από κοντά ο Φορτούνης με τα δύο γκολ στο α' μέρος και το ένα στην επανάληψη αλλά και ο Γιώργος Μασούρας που πήγε καλά και έβαλε το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό θετικότατοι ήταν μεταξύ άλλων οι Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Τοροσίδης σε ματς που δεν μπορεί να γράψει κανείς ότι κάποιος υστέρησε ιδιαίτερα. Από την ΑΕΛ ότι προσπάθησε να κάνει ήταν μόνο ο Κρίστνσον που παρά τα γκολ που δέχθηκε είχε αρκετές επεμβάσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΛ. Σε πολύ κακή ημέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Το πως αντέδρασε η ΑΕΛ στην φάση του 1-0 από τον Γιώργο Μασούρα. Το πως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πάσα του Νάτχο και έχασε τον σκόρερ Μασούρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έχει πολύ σοβαρά λάθη η διαιτησία. Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για την υπόδειξη πέναλτι αλλά ο Γιακιμόσκι τραβάει παρατεταμένα τον Μιράντα. Η ΑΕΛ επίσης ζήτησε και ένα πέναλτι στο α' μέρος. Τα όποια λάθη ήταν κυρίως σε φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο α' μέρος και ουσιαστικά από εκείνο το σημείο έσβησε τις όποιες ελπίδες της ΑΕΛ για κάτι καλό. Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούν να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και παρέμειναν έτσι απτόητοι στο... κυνήγι του ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Γκερέρο (65' Χασάν), Γκιγιέρμε, Γιώργος Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (50' Ποντένσε).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας (83' Λεοζίνιο), Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκόλιας, Σικάβκα (59' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ακόστα και Ζίβκοβιτς (46' Ζίζιτς).

Δείτε τα γκολ






Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...