Ρωσία

Su-27: Η αναχαίτιση των Αμερικανών προκάλεσε στρατιωτικές ασκήσεις στην Βαλτική

Η παρουσία αμερικανικών ναυτικών και όχι μόνο δυνάμεων στο “κατώφλι” της Ρωσίας ενόχλησε αρκετά τη Μόσχα, που νιώθει το NATO και τις ΗΠΑ να την “περικυκλώνουν” και να την “πνίγουν” με την παρουσία τους στα σύνορά της.

Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε, όταν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε αμερικανικό κατασκοπευτικό, κάτι που οδήγησε την “ενόχληση” σε οργή και αντίδραση, με τους Ρώσους να διατάζουν άμεσα στρατιωτικές επιθετικές ασκήσεις στην “καυτή” πλέον περιοχή της Βαλτικής.

Ειδικότερα, ένα ρωσικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Sukhoi Su-27 ( Flanker, όπως το έχει κωδικοποιήσει το NATO) αναχαίτισε προχθές ένα αεροσκάφος αναγνώρισης τύπου Poseidon P-8A των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προχθές.

Τα συστήματα ελέγχου του εναέριου χώρου κατέγραψαν έναν στόχο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, με κατεύθυνση τα ρωσικά σύνορα, τόνιζε χαρακτηριστικά το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

"Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 της Δύναμης Αεροπορικής Άμυνας, προχώρησε έπειτα από έκτακτο συναγερμό στην αναχαίτιση ενός στόχου στον αέρα.

Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού πλησίασε το αεροσκάφος σε ασφαλή απόσταση και αναγνώρισε ότι επρόκειτο για αεροσκάφος αναγνώρισης τύπου P-8A Poseidon της Πολεμικής Αεροπορία των ΗΠΑ. Το Su-27 ακολούθως επέστρεψε στην αεροπορική βάση του” καταλήγει η ανακοίνωση Τύπου.

Αυτό φαίνεται ότι σήμανε συνολικό συναγερμό σε ολόκληρο τον Στόλο της Βαλτικής Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, αφού στη συνέχεια δόθηκε εντολή για την άμεση διεξαγωγή αεροπορικών ασκήσεων.

“Οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών του Στόλου Βαλτικής που βρίσκονται στο δυτικότερο τμήμα του Καλίνινγκραντ, προχωρούν σε επιδρομές εναέριας κυκλοφορίας και επιθέσεων εναντίον εγκαταστάσεων ενός εικονικού εχθρού” ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου.

"Τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Su-27 πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς και εκπαιδευτικού τύπου αποστολές αναχαίτισης στόχων υψηλής ταχύτητας πάνω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ ενώ προχώρησαν στην εφαρμογή μέτρων για την εξαναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους πλασματικού εχθρού σε αεροδρόμιο", αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

Επιπρόσθετα, τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Su-30SM της ναυτικής αεροπορίας του Βαλτικού Στόλου πραγματοποίησαν ασκήσεις προσομοίωσης αεροπορικών επιθέσεων εναντίον ναυτικών και επίγειων στόχων στη θαλάσσια και χερσαία ζώνη επιχειρήσεων του Στόλου, στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότερα από δέκα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ οι στόχοι προσομοίωσης ήταν πολεμικά πλοία ενός πλασματικού εχθρού.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...