Ρωσία

Karnivora: Αυτό είναι το νέο επιθετικό-καταδιωκτικό drone των Ρώσων που «διψά» για μάχη (εικόνες)

Πριν από λίγους μήνες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που εδρεύουν στη Συρία και στην βάση Khmeimim από “σμήνη” εχθρικών drone, δηλαδή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, φαίνεται ότι “ταρακούνησε” την στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τους αρμόδιους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Έτσι, η Μόσχα “πέρασε” στην αντεπίθεση και έκανε το “πάθημα” μάθημα, προχωρώντας στη δημιουργία και ανάπτυξη του δικού της επιθετικού drone ώστε να πάρει το πάνω χέρι στις μάχες που θα ακολουθήσουν για την κυριαρχία των αιθέρων.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας προχώρησαν σε δοκιμή με πραγματικά πυρά, οπλικών συστημάτων που είναι ενσωματωμένα στο νέο ρωσικό καταδιωκτικό-επιθετικό drone” δήλωσε μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS


.
"Κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων πειραματικών δοκιμών του drone Karnivora, δοκιμάστηκε η χρήση του φορτίου πυρομαχικών που διαθέτει, όπως τα επιθετικά όπλα και αλλά και δίχτυα με τα οποία μπορεί να αναχαιτίσει και να παγιδεύσει, καταστήσει μη λειτουργικά άλλα εχθρικά drone.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο πρακτορείο TASS, η επιθετική λειτουργία του drone Karnivora, το Karnivora, επιτρέπει στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα να χρησιμοποιεί, ιδίως, διαφόρων ειδών χειροβομβίδες υψηλής εκρηκτικής ύλης αλλά και αντι-αρματικές βόμβες μικρού διαμετρήματος.

Σύμφωνα με όσα είπε η πηγή,"μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο εργοστάσιο, υπάρχουν σχέδια ώστε το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Karnivora να τεθεί σε δοκιμές κάτω απόσυνθήκες μάχης”δίχως ωστόσο να προβαίνει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το τι θα συνιστούσε μια τέτοιου είδους δοκιμή.

Το drone Karnivora, που προέρχεται από τον λατινικό όρο που σημαίνει “σαρκοφάγος” έχει αναπτυχθεί από στο πλαίσιο έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής της εταιρείας Micran.

Το συγκεκριμένο drone έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει άλλα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) χρησιμοποιώντας όπλα που εκτοξεύουν ειδικό δίχτυ το οποίο παγιδεύει, “αιχμαλωτίζει” το εχθρικό drone στον αέρα και στη συνέχεια αυτό προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στο έδαφος.

Επίσης διεξάγει αποστολές αναγνώρισης, καθώς επίσης χάρη στα επιθετικά του όπου μπορεί να πλήξει και στόχους εδάφους, ενώ μπορεί να απογειωθεί από δύσβατες περιοχές με ανώμαλα εδάφη και να πετάει για 10 με 15 ώρες.

Το Karnivora έχει μήκος πτερυγίων 5 μέτρων, μέγιστο βάρος απογείωσης 40 κιλά και ταχύτητα πτήσης μέχρι 150 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ είναι ικανό να λειτουργεί και να επιχειρεί υπό συνθήκες ηλεκτρονικών αντιμέτρων του εχθρού, ακόμα και εν μέσω πλήρους απώλειας σημάτων δορυφορικής πλοήγησης.

Έτσι, το Karnivora διαθέτει ένα μεγάλο φορτίο 35 λίτρων και μια συρόμενη πτέρυγα για τον έλεγχο της ισορροπίας και τέλος μπορεί χάρη στις παραπάνω δυνατότητες να εκτελεί αποστολές αυτόνομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ