Κόσμος

H πιο… χαλαρή κλοπή στην Ιστορία - Πήρε τον πανάκριβο πίνακα και έφυγε σαν κύριος! (βίντεο)

Αφωνοι οι επισκέπτες της πινακοθήκης

Ο 31χρονος άνδρας είδε αστυνομικούς να... μπουκάρουν στο σπίτι του και να τον θέτουν υπό κράτηση ως ύποπτο για την κλοπή πίνακα μεγάλης αξίας από πινακοθήκη στην Μόσχα.

Ο 31χρονος ύποπτος συνελήφθη έπειτα από εισβολή της ρωσικής αστυνομίας στο σπίτι του, παρά το ότι ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Μετά από ανώνυμη πληροφορία, η αστυνομία εντόπισε τον πίνακα σε διαμέρισμα που βρισκόταν επίσης στην Μόσχα, αλλά σε άλλη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας. Επρόκειτο για τον πίνακα «Άι Πέτρι. Κριμαία» του ελληνικής καταγωγής Ρώσου ζωγράφου Αρχίπ Ιβάνοβιτς Κουίντζι.

Δείτε την στιγμή της σύλληψης

https://youtu.be/jAZuwL4tmlM

Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε το 1908, λίγο πριν τον θάνατο του Κουίντζι, και η αξία του υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.

Σε βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από την πινακοθήκη Τρετιακόφ, ο ύποπτος φαίνεται να βγάζει τον πίνακα από τη θέση του και ανενόχλητος να τον παίρνει και να φεύγει. Οι φύλακες δεν του είπαν τίποτα, διότι, όπως είπαν, τον πέρασαν για υπάλληλο, ενώ δεν υπήρχε συναγερμός με το επίσημο αιτιολογικό ότι επρόκειτο για… προσωρινή έκθεση.

Δείτε τις εικόνες

https://youtu.be/yLNJ7AdZAqU

«Πρόκειται φυσικά για μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για κάθε διευθυντή οποιουδήποτε μουσείου. Θα εξαχθούν όλα τα απαραίτητα συμπεράσματα. Αυξήσαμε τον αριθμό των φυλάκων στις αίθουσες και ασφαλίσαμε περισσότερο τα μέσα σταθεροποίησης των έργων. Όλοι οι πίνακες θα ενισχυθούν με ηλεκτρονικούς αισθητήρες ασφαλείας, όπως πρέπει να ισχύει παντού», δήλωσε ο διευθυντής Μουσείων του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού Στανισλάβ Κονόνοφ.

Τον περασμένο Μάιο στην ίδια πινακοθήκη, ένας άνδρας είχε βανδαλίσει με λοστό τον πίνακα «Ο Ιβάν ο Τρομερός και ο Γιος του Ιβάν» του Ιλιά Ρέπιν, μια από τις πιο διάσημες δημιουργίες της ρωσικής ζωγραφικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...