Κοινωνία

H «μαύρη χήρα» της Αργολίδας στο εδώλιο για τη δολοφονία του άνδρα της

Ανοίγει ξανά η συγκλονιστική υπόθεση της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας, που σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχη -και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη- για τη δολοφονία του συζύγου της, του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, στην αυλή κατοικίας φίλου τους, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα δικαστήρια της Τρίπολης το εφετείο της υπόθεσης συζυγοκτονίας, η οποία είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η 40χρονη, σήμερα, Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου είχε ομολογήσει μήνες μετά την τέλεση του εγκλήματος, το καλοκαίρι του 2015. Στην κατάθεσή της, τότε, που είχε διαρκέσει 16 ώρες, τελικά «έσπασε», αφήνοντας πίσω την υπερασπιστική της γραμμή περί «καλοστημένης εμπλοκής» της στη δολοφονία.

Η ίδια νωρίτερα έλεγε στους αστυνομικούς ότι πρέπει να ψάξουν «αλλού τον δολοφόνο», υποστηρίζοντας ότι η σωματική της διάπλαση δεν θα της επέτρεπε να διαπράξει το φόνο του συζύγου της.

Ο θάνατος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου είχε αρχικά παρουσιαστεί ως αυτοκτονία από τη σύζυγό του. Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, φανέρωσε ότι είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένας επίδοξος αυτόχειρας.

Οταν το σενάριο της αυτοκτονίας κατέπεσε, η «μαύρη χήρα» άρχισε να βγαίνει σε εκπομπές, μεταξύ αυτών και της Αγγελικής Νικολούλης, ζητώντας από τις Αρχές να βρουν τους... δολοφόνους.

Σε άλλη εκπομπή έλεγε, δήθεν, φορτισμένη ότι θα έφτανε έως και το φεγγάρι για να βρει τους ενόχους...

Η «μαύρη χήρα» τελικά συνελήφθη και η δίκη της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, διαρκώντας έναν μήνα. Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, περιέγραφε την Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου ως άτομο «ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας τον θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους».

Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το Star, αποφάσισε επίσης να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου για να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην δολοφονία. Αυτό έγινε καθώς έπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεση του για τι ακριβώς έκανε εκείνη την κρίσιμη ημέρα.

Η απόφαση η οποία καθαρογράφηκε μετά από πολλούς μήνες διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Ναυπλίου .

Μετά από καιρό η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή η όχι του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην υπόθεση, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε εξέταση. Λίγες μέρες πριν ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου (όχι κατηγορούμενου) στις αρχές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...