Κόσμος

Οι Τούρκοι με προκλητικούς χάρτες αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο - Ενοχλημένη η Άγκυρα με την άσκηση «ΟΡΜΗ 01/19»


Περίεργο δημοσίευμα έκανε την εμφάνιση του σε τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, όπου αναφέρεται ότι παρά τις αντιρρήσεις Ελλάδος και Κύπρου, η Τουρκία δεσμεύει κατά το δοκούν περιοχές στο Αιγαίο για  ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού και έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Όλα αυτά ενώ στο Αιγαίο υλοποιήθηκαν ναυτικές ασκήσεις όπως η άσκηση του ΠΝ «ΟΡΜΗ 01/19», η οποία φέρεται να ενόχλησε σφόδρα τους «γείτονες».

Αφορμή για αυτές τις δημοσιεύσεις ήταν η εθνική άσκηση μικρής κλίμακας του πολεμικού μας ναυτικού με την ονομασία «ΟΡΜΗ 01/19», με τη συμμετοχή πυραυλακάτων (ΤΠΚ), η οποία διεξήχθη στις 29 Ιανουαρίου 2019 , στο Αιγαίο.

Δείτε τους χάρτες:
https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1090876717525282817?ref_src=twsrc%5Etfw

Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

Ειδική μνεία έγινε για την εμφάνιση της ΤΠΚ  Ρ29 «Σταράκης» με την νέα βαφή παραλλαγής που έκανε εντύπωση.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από χάρτη στον οποίο έχουμε δέσμευση περιοχών εντός του Αιγαίου και της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης, πέρα από κάθε λογική, της ελληνικής και ελληνοκυπριακής κυριαρχίας σε αυτές τις περιοχές.

Επίσης, στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου των Τούρκων κατά Ελλάδος και Κύπρου, έχουμε την παρουσίαση βίντεο με συνεχείς εκπαιδεύσεις των Τούρκων κομάντος SAT-SAS , σε μια σαφή επίδειξη «πολεμικής ισχύς» προς κάθε ενδιαφερόμενο .

Όσο όμως περνάνε οι μέρες και πλησιάζει η ημερομηνία συνάντησης Τσίπρα–Ερντογάν, οι Τούρκοι πιθανόν σύμφωνα με την πάγια τακτική τους θα γίνονται ολοένα και πιο προκλητικοί, βγάζοντας χάρτες και δείχνοντας τις προθέσεις τους για να λάβουν μεγάλο μερίδιο στην τεράστια «πίτα» των 60 τρις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο.

Η Τουρκία διεκδικεί, υφαλοκρηπίδα μέχρι τη μέση του Αιγαίου, επειδή θεωρεί ότι τα νησιά μας αποτελούν προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας.

Η λογική της Άγκυρας στηρίζεται στην αντίληψη των Γερμανών το Β’ παγκόσμιο πόλεμο περί «ζωτικού χώρου».

Την ίδια λογική χρησιμοποιούν οι  Τούρκοι  και  για το Καστελόριζο, το οποίο κατά τους ίδιους δεν μπορεί να έχει ΑΟΖ , ενώνοντας έτσι την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Με αυτήν την προκλητική θεώρηση της περιοχής είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα έχουμε πολλά και διαφορετικά προβλήματα το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά την χθεσινή  σύνοδο των 7 χωρών της Α.Μεσόγειου στην Κύπρο,  για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της περιοχής.

https://twitter.com/Ozkok_/status/1090740802555441152

 

https://twitter.com/isozygio/status/1090709206020308993

https://twitter.com/VerocyRisk/status/1090908343940640768

https://twitter.com/_OguzKaganTurk/status/1090644394754142220

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...