Πολιτική

Ψαριανός: Θα το δούμε αν θα φύγω κι εγώ από το Ποτάμι -Επαφές Θεοχαρόπουλου με Θεοδωράκη

«Ήταν σχεδόν προαποφασισμένο, το ‘χαμε πει στον Θεοδωράκη», είπε για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Αμυρά. Το σενάριο ένταξης Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Γιώργο Αμυρά και να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι τις επόμενες ημέρες, άφησε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πως ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και συνεπώς «είμαστε τέσσερις ελεύθεροι άνθρωποι».

«Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το ‘χαμε πει κι εγώ και ο Γίωργος (Αμυράς) συνυπογράφοντας ένα μικρό κείμενο όπου προειδοποιούσαμε, ότι δεν γίνεται να συνυπάρχουμε με τους άλλους φίλους σε ένα κόμμα με τρεις διαφορετικές γραμμές», είπε ο κ. Ψαριανός.

Ο κ. Ψαριανός, είπε ότι σε περίπτωση που ενταχθεί στο Ποτάμι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και παραμείνει ζωντανή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τότε εκείνος θα εκπροσωπήσει το Ποτάμι στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών που συνεδριάζει στις 17.00.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αντικαταστήσει τον κ. Ψαριανό από την Επιτροπή Εξωτερικών με τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος τάσσεται με την επίσημη θέση του Ποταμιού υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και δεν δέχθηκε την αντικατάσταση αυτή.

Μετά την αποχώρηση Αμυρά, η ΚΟ του Ποταμιού διαλύθηκε καθώς αριθμεί τέσσερις αντί για πέντε βουλευτές και συγκεκριμένα εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιώργο Μαυρωτά, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Σπύρο Λυκούδη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...