Υγεία

Χαμηλή ποιότητα ύπνου; Βελτιώστε την τρώγοντας αυγά! - Δείτε το μυστικό

Ένα αυγό πριν τον ύπνο και σίγουρα θα βελτιωθεί η ποιότητά του. Ο λόγος; Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι οι καούρες εμφανίζονται συχνά τη νύχτα, κάνοντας τον ύπνο σχεδόν αδύνατο.

Οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν αμινοξέα πολύτιμα για έναν βαθύ ύπνο και ειδικά την τρυπτοφάνη, η οποία υπάρχει σε λίγες τροφές.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue έδειξε ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι που έχασαν βάρος με δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη είχαν περισσότερες πιθανότητες να κοιμούνται καλύτερα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μια χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα, με υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης, φαίνεται πως βελτιώνει την ποιότητα ύπνου σε ενήλικες της μέσης ηλικίας. Η σύγκριση έγινε με ενήλικες που έχασαν το ίδιο ποσοστό βάρους, ενώ κατανάλωναν φυσιολογικές ποσότητες πρωτεΐνης.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι όσο περισσότερη πρωτεΐνη καταναλώνουν όσοι βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, τόσο μεγαλύτερη βελτίωση θα παρατηρήσουν στην ποιότητα του ύπνου, μετά από 3-4 μήνες διαιτητικής παρέμβασης.

Τα αυγά ρυθμίζουν αμινοξέα απαραίτητα για τον ύπνο. Φτιάξτε ένα σνακ με αυγό ή φάτε ένα αυγό βραστό μαζί με λαχανικά για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...