Πολιτική

Φουλ επίθεση Καμμένου σε Τσίπρα: Κυβέρνηση αποστασίας, χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα

«Η Ευρώπη θέλει να κάνει αγωγούς και μπίζνες στα Σκόπια»

«Μετατρέψατε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας. Είστε περήφανοι που η κυβερνητική σας πλειοψηφία στηρίζεται σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, που πάτησαν τις θέσεις τους ,που αναίρεσαν τις δημόσιες δηλώσεις τους; Είστε περήφανοι που στο όνομα αυτής της συμφωνίας χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί για 4 χρόνια;».

Με τα λόγια αυτά ο Πάνος Καμμένος υποδέχθηκε ουσιαστικά την επόμενη κοινοβουλευτικά ημέρα της αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα και της προσχώρησης των ΑΝΕΛ στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή της βουλής που επεξεργάζεται τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε θλιβερή την ημέρα αυτή για την ελληνική Βουλή, κάνοντας λόγο για υπόγειες μεθοδεύσεις, αποχωρήσεις βουλευτών από κόμματα, αποστασίες διαγραφές και τελικά την διάλυση ενός κόμματος. «Με μεθοδεύσεις εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων καταφέρατε να μετατρέψετε από το 28-27 σε 29-26. Αυτή είναι η έμπνευση σας για μια κυβέρνηση της αριστεράς;. Σπάσατε ένα συνασπισμό που φτιάξαμε με τις πολιτικές μας διαφορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος προειδοποίησε πως όταν περάσουν τα χρόνια και οι πολίτες αποκτήσουν πρόσβαση στις ιστορικές πηγές θα διαπιστώσουν ποιοι «έστησαν» τη σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν στη συμφωνία αλλά και για ποιο λόγο. «Στην Ελλάδα χύθηκε πάρα πολύ αίμα απ’ όλες τις πλευρές μεταξύ αδερφών, γιατί κάποιοι μαχόντουσαν για τη Μακεδονία του Αιγαίου και κάποιοι άλλοι τους έλεγαν προδότες. Κοίταγα με τη μανία χτύπαγε τα χέρια του ο κ. Φίλης λέγοντας ονόματα νεκρών με μίσος που το τροφοδοτούσε ο κ. Κασιδιάρης», είπε και πρόσθεσε: «αν το κάνατε επειδή το επέβαλαν οι ξένες δυνάμεις, είμαι ο μόνος που γνωρίζω και καλά ξέρω ότι δεν σας πίεσε κανείς! Ρώτησα γω προσωπικά τον ΥΠΞΕ των ΗΠΑ υπεύθυνο για την Ευρώπη αν οι ΗΠΑ πιέζουν για την επίλυση ονοματολογικού στα Σκόπια και η απάντηση ήταν όχι και ότι επρόκειτο για πρωτοβουλία του Κοτζιά και με μεγάλη πίεση από Ευρώπη που θέλει να κάνει αγωγούς και μπίζνες εκεί. Δεν πιέζει λοιπόν η Αμερική! Αυτή τη στιγμή με αυτή τη συμφωνία και σας το λέω αυτό που είμαι ο πλέον φιλοαμερικανός, δυστυχώς ανατρέπεται η συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια που θα οδηγήσει σε αιματοχυσία γιατί δεν έχει συμφωνηθεί από αμφότερες τις πλευρές».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς και οι δύο εμφανίζονται θετικοί στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Κατηγόρησε δε την κ. Μπακογιάννη για το Βουκουρέστι λέγοντας πως επιθυμούσε σφόδρα τη λύση και πως η τότε συμφωνία χάλασε χάρη στο βέτο που έθεσε ο Κώστας Καραμανλής που στη συνέχεια ανετράπη. « Την παγκοσμιοποίηση δεν την θέλει ο Τραμπ αλλά το ίδρυμα Κλίντον και ο Σώρος», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...