Καιρός

Τρελάθηκαν τα όργανα του Εθνικού Αστεροσκοπείου: Εως και 130 χλμ. την ώρα η ταχύτητα των ανέμων! (χάρτης, πίνακας)

Θυελλώδεις ανέμους προκαλεί το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έχει φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ. την ώρα!

Στη Φινοκαλιά Λασιθίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε το πρωί της Τρίτης (08:40) μέση ταχύτητα ανέμου 91,7 χλμ./ ώρα, δηλαδή 10 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 130 χλμ. την ώρα στην ίδια περιοχή, που αποτελεί τη μέγιστη ταχύτητα που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ. Στην Πεντέλη καταγράφηκαν ριπές 108 χλμ./ ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου 106 χλμ./ ώρα και στα Ανω Λιόσια 103 χλμ./ ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι ισχυρότερες ριπές που καταγράφηκαν

Οι μέγιστες ριπές ανέμου έως τις 10:00 το πρωί της Τρίτης. Οι μέγιστες ριπές ανέμου έως τις 10:00 το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...