Ελληνοτουρκικά

Τουρκικά ΜΜΕ: «Τρία πολεμικά πλοία και ένα περιπολικό στα Ίμια!» - «Δεν μπορούν να πλησιάσουν οι Έλληνες στρατιώτες» - Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ (upd)


Νεώτερη ενημέρωση

Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ περί περιπολιών τουρκικών πολεμικών πλοίων στα Ίμια ενόψει της επετείου των Ιμίων.

Στην εφημερίδα Σαμπάχ, ωστόσο, γίνεται λόγος για την ύπαρξη τριών πολεμικών πλοίων και ενός περιπολικού της Ακτοφυλακής στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνουν που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά!

Η διάψευση του ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.

Η εφημερίδα Σαμπάχ, από την πλευρά της έγραφε: «Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

Αρχικό κείμενο

Αυξάνει την ένταση η Άγκυρα γύρω από τα Ιμία. Παράλληλα με την πρόκληση-προπαγάνδα στο Google Maps, οι Τούρκοι έστειλαν τρεις πυραυλάκατους και ένα περιπολικό στην περιοχή των Ιμίων, ενώ τουρκικά δημοσιεύματα μιλούν για μπλόκο κατά των Ελλήνων στρατιωτών.

Τρία πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής έβγαλαν οι Τούρκοι στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνουν που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά!

Η σοβαρή αυτή πρόκληση εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες των πολεμικών πλοίων να πλέουν κοντά στα Ίμια και οι οποίες μεταδίδονται από τουρκικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ, «κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, στην αναζήτηση της Google και στο Google Maps, αν ψάξει κανείς για τη λέξη «Ίμια» , εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες σε φωτογραφίες.

Κανείς δεν ξέρει αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι αληθινές. Παρόλα αυτά και fake να είναι, τίθεται ένα σόβαρό ζήτημα αντιμετώπισης της Τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική πλευρά η οποία δεν έχει αντιδράσει καθόλου σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Ωστόσο πραγματικές είναι οι φωτογραφίες από τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας...

Δείτε εικόνες & βίντεο:

imia-ploia-tesseraimia-ploia-triaimia-ploia-eksi

//cdn.viqeo.tv/embed/?vid=e79e8236a599720bfce9

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...