Κοινωνία

Το τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη - Η κηδεία του έγκριτου δημοσιογράφου - Δείτε το βίντεο

Ήρθε η ώρα για τον ύστατο αποχαιρετισμό. Οι άνθρωποι που αγάπησαν τον Θέμο Αναστασιάδη θα του πουν αντίο για πάντα.

Το τελευταίο αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη λένε αυτή την ώρα όσοι τον αγάπησαν. Η κηδεία γίνεται στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Κηφισιά. Ο Θέμος πέθανε σε ηλικία 61 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η ώρα του στερνού αποχαιρετισμού ήρθε για όλους εκείνους που έζησαν, αγάπησαν, διάβασαν, λάτρεψαν και δούλεψαν μαζί με τον Θέμο Αναστασιάδη.

Ο Θέμος έφυγε σε ηλικία 61 ετών, νικημένος από τον καρκίνο και σήμερα Κυριακή, η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι και κόσμος που τον ήξερε μέσα από το έργο του τον αποχαιρετούν στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.

https://www.youtube.com/watch?v=L4oNjjGv1D8

Η πιο δύσκολη ώρα, αυτή του τελευταίου αντίο στον Θέμο μας, έφθασε. Σε λίγα λεπτά αρχίζει να ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία στην Παναγία Ελευθερώτρια της Κηφισιάς, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η γυναίκα του Θέμου, Βασιλική, τα παιδιά τους Αλίκη, Βύρωνας και Φιλιώ, η αδελφή του Νταϊάνα, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, η οικογένειά του από το Πρώτο ΘΕΜΑ, πλήθος κόσμου τον αποχαιρετούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε στην Παναγία Ελευθερώτρια στη μία το μεσημέρι, όπως και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Λίγο νωρίτερα είχαν φθάσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης, ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.
Από τους πρώτους έφθασε στον ιερό ναό ο Λάκης Λαζόπουλος.

---σύννεφο με παντελόνια...
Οι αποχαιρετισμοί δεν ταιριάζουν στους πολεμιστές, ούτε τα “καλό παράδεισο” και “καλό ταξίδι” που ο Θέμος θα τα έσβηνε με τη μια ως αδιανόητα κλισέ. Προφανώς γιατί ήξερε ότι οι μεγάλες μάχες ή οι μεγάλοι έρωτες, όπως αυτός που μας έδεσε και μας δένει μαζί του και με την εφημερίδα εδώ και 14 χρόνια, δεν τελειώνουν επειδή η άδικη μοίρα και αρρώστια το αποφάσισαν.

Συντετριμμένος ο Τάσος Καραμήτσος, συνοδοιπόρος του Θέμου στη δημιουργία του Πρώτου Θέματος
themos_ekklisia_ierwnimosΟ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέρχεται στην εξόδιο ακολουθία για τον Θέμο

 

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

 

themos_ekklisia_samarasΟ πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στην Παναγία Ελευθερώτρια της Κηφισιάς για την εξόδιο ακολουθία του Θέμου Ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλοςthemos_ekklisia_kasimisΟ δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κασσίμης προσέρχεται στην Παναγία Ελευθερώτρια Ο Λάκης Λαζόπουλοςthemos_ekklisia_pretederisΟ δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Μπορεί σήμερα να τον αποχαιρετάμε αλλά ο Θέμος είναι εδώ, δίπλα μας και μας ρωτάει, για μια ακόμα φορά, “Κανένα Θέμα;” αφού κανένα ποτέ δεν του έφτανε ή ξεψαχνίζει κάποιο κείμενο έχοντας μπροστά του τρία ζευγάρια κοκάλινα γυαλιά, δυο κουτάκια κόκα κόλα, κάποιο ακόμα αναμνηστικό του Ολυμπιακού, πίτες ή γλυκά για κέρασμα σε όποιον τύχει να μπει στο πάντα ανοιχτό για τον καθένα γραφείο του.

themos_stefani_proto_themathemos_stefani_samaras_ola

Με τον γνωστό τρόπο των παλιών δημοσιογράφων από αμερικανική ταινία-κοτλέ σακάκια, αθλητικά, παντελόνια με το ένα πατζάκι να κρέμεται πάντα σε σχέση με το άλλο-και ανάμεσα σε ψίχουλα και μια στοίβα από περιοδικά και εφημερίδες ο Θέμος ανέκαθεν ζητούσε ακόμα ένα θέμα, ακόμα μια καλύτερη ιδέα, ακόμα μια άποψη, εμμονικά, με κάθε τρόπο. Γιατί αν δεν υπήρχαν οι εμμονές, δηλαδή αυτή η ακατέργαστη πίστη σε οτιδήποτε μπορεί να ξεπερνάει τα όρια ή να υπερβαίνει ακόμα και εμάς τους ίδιους, δεν θα υπήρχε το “Πρώτο Θέμα”. Ή μάλλον καλύτερα, δεν θα υπήρχε αυτό το παράξενο σύμπαν από τους τρελούς και αλλόκοτους που μαζευτήκαμε για να αλλάξουμε τον τρόπο που φτιάχνονται οι εφημερίδες, έξω από ιεραρχίες και όρια, με έναν αυτοσχέδιο αλλά απόλυτα δημιουργικό τρόπο που άφηνε άφωνο οποιοδήποτε προσπαθούσε να το εξηγήσει.

Ακόμα και τώρα είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί αποχαιρετάμε έναν φίλο και όχι έναν αφεντικό, έναν δικό μας άνθρωπο και όχι έναν εκδότη. Για όλους εμάς, όμως, τους κατοίκους του γαλατικού χωριού, ο Θέμος ήταν ένας Παροναμίξ που μας είχε πείσει με το μυστικό φίλτρο του πως η δημοσιογραφία δεν είναι δουλειά, ούτε επάγγελμα αλλά ένας μυστικός τρόπος να ζεις την περιπέτεια που εσύ ο ίδιος έχεις δημιουργήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...