Σκοπιανό

Το μήνυμα εστάλη από την λαοθάλασσα της Κυριακής, αλλά δημοψήφισμα μπορεί να γίνει;

Του Άγγελου Ρούσσου

Με ένα στόμα μια φωνή παράγοντες από τον κοινωνικό, πνευματικό, ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό, εκκλησιαστικό χώρο αλλά και εκατομμύρια απλοί πολίτες μετά και το πνιγμένο στα δακρυγόνα και στην κρατική καταστολή συλαλλητήριο της περασμένης Κυριακής ζητούν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για το Μακεδονικό ζήτημα.

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τι ορίζει το σύνταγμα για τα δημοψηφίσματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα και αναφέρει συγκεκριμένα στο άρ. 44 παρ. 2, : “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής”.

Είναι προφανές που πέφτει ο κλήρος...

Πάντως ο λαός μίλησε... Οι διαδηλωτές αυτήν την φορά έξω από την Βουλή δεν φορούσαν  κουκούλες και κράνη για να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Οι αγανακτισμένοι Έλληνες δεν κρύβονταν κάτω από κομματικά λάβαρα. Οι αγανακτισμένοι δεν είχαν συνδικαλιστικά «γαλόνια». Οι Έλληνες αγανακτισμένοι έστειλαν το δικό τους ηχηρότατο μήνυμα μέχρι που τους διέλυσαν με την γνωστή προβοκάτσια με τα επεισόδια.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, προς τον πολιτικό κόσμο εν γένει...

Με τη δύναμη της ψυχής και με την κοινή πεποίθηση πως δεν πάει άλλο το ξεπούλημα των ιερών και οσίων του τόπου μας χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν δείχνοντας πως οι Έλληνες ξύπνησαν. Η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος έκανε το γύρο του κόσμου στα διεθνή δίκτυα και ας έκαναν κάποιοι λόγο  για 60.000 κόσμο....

Αυτό το ΟΧΙ του λαού ο συνήθης διαστρεβλωτής Τσίπρας δεν μπορεί να το βαφτίσει ΝΑΙ...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ