Καιρός

Το Αστεροσκοπείο προειδοποιεί για ανέμους 10 έως 11 μποφόρ στο Αιγαίο την Τρίτη

Αγριεύει την Τρίτη ο καιρός

Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα της νέας σύντομης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τη διάρκεια της Τρίτης, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Συγκεκριμένα, οι εντάσεις των ανέμων στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά και τα 11 μποφόρ.

Την Τρίτη, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσειςΧιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πάντως, τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Το meteo-EAA δημιούργησε και ένα χάρτη όπου απεικονίζεται η εκτιμώμενη θέση του βαρομετρικού χαμηλού στις 09:00 το πρωί της Τρίτης (989-990 hPa δυτικά της Κω).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...