Σκοπιανό

Τους «χαρίζουν» τη Μακεδονία και πληρώνουμε από πάνω - Πόσο κοστίζουν οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα;

Δεν φτάνει που σκοπεύουν να τους χαρίσουν την Μακεδονία σε πακέτο δώρου ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει για όλο αυτό το πανηγύρι. Έξοδα για ταξίδια και αμοιβές δικηγόρων.

Απρόβλεπτες δαπάνες για ταξίδια και διαμονή υπηρεσιακών παραγόντων (και όχι μόνο) προς και από τα Σκόπια, καθώς και σειρά εξόδων για σύσταση επιτροπών που θα ελέγχουν την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας, για αμοιβές δικηγόρων σε περίπτωση προσφυγών κ.ά. βλέπει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στην ειδική έκθεση επιπτώσεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιχειρείται η αποτύπωση των δημοσιονομικών επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήτοι πόσο θα κοστίσει στον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως αναφέρεται στο dimokratianews.gr.

Οπως αναφέρει το ΓΛΚ, από τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου προκαλούνται τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:

• Δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας σε συναντήσεις της διεθνούς ομάδας ειδικών για την επίλυση ζητημάτων που πηγάζουν από τις εμπορικές ονομασίες, τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες.

• Δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας σε συναντήσεις της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

• Δαπάνη από τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελλάδας σε συναντήσεις της Κοινής Υπουργικής Επιτροπής για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συνεργασίας μεταξύ των μερών, στους τομείς της οικονομικής εταιρικής σχέσης - έξοδα μετακίνησης (ημερήσια αποζημίωση, έξοδα διανυκτέρευσης και εισιτήρια) των Ελλήνων εκπροσώπων και των εξόδων φιλοξενίας των εκπροσώπων των Σκοπίων κατά περίπτωση.

• Εξοδα από την αναβάθμιση του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων σε πρεσβεία και του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών Συμφερόντων Μοναστηρίου σε Γενικό Προξενείο.

• Ενδεχόμενη δαπάνη από την κάλυψη των εξόδων επίλυσης τυχόν αναφυόμενων διαφορών κατά την ερμηνεία ή την εφαρμογή της κυρούμενης συμφωνίας, με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.

Στ. Κράλογλου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...